Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Άνοιξε φτερά και απογειώνεται διαρκώς, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων
Άνοιξε φτερά και απογειώνεται διαρκώς, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 20:39

aeroplanoo21 3 18

Εντός του Απριλίου θα δέχεται πάνω από 12 πτήσεις από το εξωτερικό, σε εβδομαδιαία βάση

Άνοιξε φτερά και απογειώνεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο εντός του Απριλίου θα δέχεται πάνω από 12 πτήσεις από το εξωτερικό, σε εβδομαδιαία βάση.

Όπως είναι φυσικό, τα χαμόγελα και η αισιοδοξία στα πρόσωπα των επαγγελματιών του τουρισμού, έχουν επιστρέψει, μετά από μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας, κάτι που φάνηκε και από θετικά μηνύματα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων το απόγευμα της Δευτέρας.

Το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας, επίσης όμως και σχεδόν το σύνολο των δημάρχων των καλλικρατικών δήμων των Ιωαννίνων.

Ο Αλ. Καχριμάνης και ο Θ. Μπέγκας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του αεροδρομίου, περνώντας πλέον στο επόμενο επίπεδο της προοπτικής αξιοποίησης αλλά και ιδιοκτησίας του αεροδρομίου.

«Θα αλλάξουν πολλά στο άμεσο μέλλον με το αεροδρόμιο, γιατί εδώ που φτάσαμε δεν το πίστευαν πολλοί, αλλά το αεροδρόμιο θα πρέπει να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας. Είναι μία ωραία νύφη, που θα την θέλουν πολλοί στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, που έκανε μία μακροσκελή αναφορά στις ενέργειες της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού των τεσσάρων εποχών και της συνεργασίας με το σύνολο των φορέων.

Από την πλευρά του ο Θ. Μπέγκας επέμεινε στα οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή με την αναβάθμιση του αεροδρομίου υπενθυμίζοντας πως η δημοτική αρχή άνοιξε πριν από τρία χρόνια των κύκλο των συζητήσεων, «για να σχεδιάζουν οι θεσμοί και οι αρχές μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού το μέλλον και όχι οι υπάλληλοι».

Ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο η συνεργασία με την Περιφέρεια, την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς έχουν αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς.

«Το πιο σημαντικό πλέον είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών», κατέληξε ο κ. Γκόλας.

Για το ζήτημα της ενίσχυσης της επισκεψιμότητας οι Δήμαρχοι Γ. Σεντελές, Β. Σπύρου, Ανδρ. Παπασπύρου, Μιχ. Πλιάκος, ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Αν. Γιούνης και από το Δήμο Μετσόβου ο Στ. Κασσάρος.

Την αναλυτική παρουσίαση των επόμενων βημάτων της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και έναν απολογισμό της δράσης το τελευταίο έτος, έκανε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης ΣαμΚουδούνης, τονίζοντας πως για την Ένωση οι οκτώ δήμοι των Ιωαννίνων είναι οκτώ διαφορετικά τουριστικά υποπροϊόντα, με ανταγωνιστικά και μοναδικά πλεονεκτήματα.

 

papastratos300x250