Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Έρχονται …«Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου»
Έρχονται …«Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:29

oraio20 3 18

Έκθεση του ΕΑΜ σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ποικίλες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, ενθαρρύνει τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τη φιλοξενία δικών τους πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Στα πλαίσια αυτά, στο επόμενο διάστημα θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα, η έκθεση : «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου». Πρόκειται για μια “δορυφορική” έκθεση, στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας του δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ). Εκθέματα επελέγησαν ώστε σταλθούν στα μουσεία του ΠΙΟΠ μετά και από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπέρ του δανεισμού. Η συγκεκριμένη έκθεση που θα εγκαινιαστεί στο επόμενο διάστημα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μέσω του ΠΙΟΠ θα παρουσιαστεί στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας μαζί και πτυχές αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος. Το ΠΙΟΠ με την αμέριστη βοήθεια του ΕΑΜ, και σε αγαστή συνεργασία μαζί του, επιχειρεί με αυτές τις εκθέσεις να δείξει τη συμπύκνωση της έννοιας του Ωραίου στην Αρχαιότητα. Την υψηλή αισθητική ως αίτημα και επιδίωξη κάθε ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά και ως κινητήριο δύναμη στην προαγωγή και παραγωγή της Τέχνης.

Στο μεταξύ, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας διοργανώνονται πασχαλινές εκδηλώσεις για τα παιδιά. Άλλωστε, στα παιδιά δίνεται προτεραιότητα, δεδομένου ότι μέσα από τις δράσεις επιθυμούν να πλουτίσουν την γνώση και παράλληλα να δώσουν κίνητρα γνώσης και ευαισθητοποίησης δημιουργώντας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ενεργούς πολίτες.

Η υπεύθυνη διαχειρίστρια Αγνή Δρίμτζια, αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται στο επόμενο διάστημα. «Το Σαββατοκύριακο στις 30 Μαρτίου έχουμε τις πασχαλιάτικες δράσεις μας. Τα παιδιά, που θα χωριστούν σε δυο ηλικιακές ομάδες, θα έχουν την δυνατότητα με την χρήση της τεχνολογίας να συμμετάσχουν στο κυνήγι θησαυρού και να φτιάξουν λαμπάδες. Την Κυριακή των Βαΐων θα πούμε μια αλήθεια με παραμύθια… Τρία παραμύθια για τα πρώτα μουσικά όργανα. Αυτές είναι οι άμεσες δράσεις», ανέφερε καλώντας τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή για τις δράσεις αυτές.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250