Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Γνωρίστε την γαλλική κουζίνα
Γνωρίστε την γαλλική κουζίνα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:08

galiki kouzina21 3 18

Σε έξι εστιατόρια, με πλούσιο μενού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψετε, να γνωρίσετε και να γευτείτε γαλλικά προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, Arts de la table κτλ) αλλά και να μοιραστείτε στιγμές α λα γαλλικά, προσφέρεται στις 21 Μαρτίου. Ημέρα κατά την οποία θα έχουν την τιμητική τους η μαγειρική, τα προϊόντα και ο κόσμος της γαστρονομίας της Γαλλίας που έχει πολλές και διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες όπως ανέφερε η Ελένη Παγκρατίου εκπροσωπώντας το προξενείο της Γαλλίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σεφ των εστιατορίων που θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μενού και θα δώσουν την ευκαιρία στον καθένα να γευτεί πιάτα που απογειώνουν τον ουρανίσκο.

Έξι εστιατόρια, σε Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια και Ανήλιο Μετσόβου θα είναι ανάμεσα στα εστιατόρια των πέντε ηπείρων που θα εορτάσουν στις 21 Μαρτίου τη γαλλική γαστρονομία με το μενού τους, αποδίδοντας φόρο τιμής σε μια ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμο κουζίνα, πιστή στις αξίες της: συμμετοχή, τέρψη, σεβασμό στην καλή διατροφή και στον πλανήτη. Ο πλούτος της γαλλικής κουζίνας, η ένταξη του «γαστρονομικού γεύματος των Γάλλων» στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, κάνουν την Γαλλία μοναδικό προορισμό για γαστρονομικές εμπειρίες κάθε είδους Η τέταρτη διοργάνωση σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελλάδα, με την συμμετοχή 83 εστιατορίων από όλη την χώρα μεταξύ των οποίων και αυτά των Ιωαννίνων.

Η κα. Παγκρατίου ανέδειξε τα πλεονεκτήματα αυτή της προσπάθειας μέσα από την οποία η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις γεύσεις της Γαλλίας.

 

papastratos300x250