Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Στην Αθήνα για Ιστορικό Δημαρχείο και κατασκευή 4 νέων νηπιαγωγείων
Στην Αθήνα για Ιστορικό Δημαρχείο και κατασκευή 4 νέων νηπιαγωγείων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:07

sinedrio20 3 18

Στην Άρτα το φθινόπωρο το Συνέδριο του Δικτύου Δήμων με ποτάμια

Στην Αθήνα για μια σειρά σημαντικών θεμάτων βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα, συναντήθηκε με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την πορεία για την έγκριση των μελετών από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας, η αναπαλαίωση του οποίου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκε στις «Κτιριακές Υποδομές -ΚτΥΠ» όπου και συζητήθηκε η πορεία των μελετών για την κατασκευή των τεσσάρων νέων νηπιαγωγείων σε Καλαμιά, Αγίους Αναργύρους, Γραμμενίτσα και Καμπή. Ο κ. Τσιρογιάννης, μεταξύ άλλων, ζήτησε να επισπευτούν οι μελέτες ή να παραδοθούν στο Δήμο για την πλήρη ωρίμανσή τους.

Ο Δήμαρχος Αρταίων βρέθηκε στη Λιβαδειά, όπου συμμετείχε στο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, στο οποίο ο Δήμος είναι μέλος λόγω του ποταμού Αράχθου. Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ποταμών, καθώς και ζητήματα συνεργασίας και χρηματοδότησης για την από κοινού διενέργεια δράσεων. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό το φθινόπωρο θα γίνει αντίστοιχο συνέδριο του Δικτύου στην Άρτα. Ο Δήμος αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκεκριμένου Δικτύου, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση του ποταμού Αράχθου και της παραποτάμιας περιοχής, που αποτελούν βασική προτεραιότητα και αναπτυξιακή προοπτική για την Άρτα.

Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης στο πλαίσιο της ανάπτυξης και συνεργασίας με το Δήμο Ανατολικής Μάνης βρέθηκε στην Αρεόπολη της Μάνης καλεσμένος στον εορτασμό της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, όπου οι Μανιάτες οπλαρχηγοί κήρυξαν τον πόλεμο κατά των Τούρκων και ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους. Από την Άρτα συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μερακλήδες» και το 2ο Γυμνάσιο Άρτας.

(σε ράστερ)

Έργα οδοποιίας 562.000 ευρώ σε δρόμους της Άρτας

Έργα οδοποιίας, όπως ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις, συνολικού προϋπολογισμού 562.000 ευρώ περιλαμβάνει η μελέτη που εγκρίθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργασίες αφορούν την επισκευή και διάνοιξη οδών κυρίως στην πόλη της Άρτας, εργασίες που είναι απαραίτητες για λόγους λειτουργικότητας και ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Αναλυτικότερα, στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων θα γίνει, μεταξύ άλλων, διάνοιξη ρυμοτομούμενων τμημάτων επί της οδού Μικράς Ασίας, επί της οδού Μοστραίων, μεταξύ των οδών Ανεμομύλων, Βίτσι και Χωματιανού, καθώς και στην οδό Οδηγητρίας.

Θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις στην οδό Σκουφά από το ύψος της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Κιλκίς, προς το παλιό Νοσοκομείο, καθώς και στην οδό 3/40 Συντάγματος Ευζώνων έως τη διασταύρωση με την οδό Τζουμέρκων, θα αποκατασταθεί η ασφαλτόστρωση στην οδό Στρατώνος και σε διάφορα σημεία της πόλης, θα γίνει κατασκευή δικτύου ομβρίων σε πάροδο της οδού Τζουμέρκων, θα επισκευαστεί το οδόστρωμα στον παράδρομο της Περιφερειακής οδού στο ύψος της πρώην Πρόνοιας, ενώ θα επισκευαστεί η τσιμεντόστρωση στην οδό Διογένους.

Στην Δημοτική Ενότητα Βλαχέρνας εργασίες θα γίνουν στην έξοδο του οικισμού Γραμμενίτσας προς τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού.

Τέλος, εργασίες θα γίνουν και στην Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου, όπου θα αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου προς τον οικισμό Ρουμάνια.

 

papastratos300x250