Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Ευοίωνο το μέλλον του παραδοσιακού τραγουδιού και χορού
Ευοίωνο το μέλλον του παραδοσιακού τραγουδιού και χορού Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:31

evoiono20 3 18

Επιτυχημένο το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννίνων

Η ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως ο παραδοσιακός χορός και το τραγούδι, έχουν ευοίωνο μέλλον όταν καταγράφονται, διδάσκονται και παρουσιάζονται με εμπεριστατωμένο και ποιοτικό τρόπο.

Αυτό απέδειξαν μπροστά σε εκατοντάδες θεατές την Κυριακή, 200 χορευτές παιδικών ηλικιών από 8 πολιτιστικούς φορείς των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων.

Παράλληλα, μια ακόμη διοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του στέφτηκε από επιτυχία, τονίζοντας την πεποίθηση της διοίκησης και των συντελεστών του ότι μόνο οι στοχευμένες και προγραμματισμένες πρωτοβουλίες, που διέπονται από το χαρακτηριστικό της ποιότητας και της διάρκειας στο χρόνο, μπορούν να συνδράμουν στην επίτευξη των δύσκολων στόχων στο πεδίο της μουσικοχορευτικής Παράδοσης, αφού πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο λείπουν ουσιαστικά οι γραπτές μαρτυρίες όσων διδάσκονται και παρουσιάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν η τρίτη διοργάνωση του Τμήματος για το 2018, ενώ συνολικά από το 2000 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 60 παραγωγές στο πεδίο του Λαϊκού Πολιτισμού.

Οι φορείς που έλαβαν μέρος στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων ήταν: Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων (με δύο Τμήματα ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου), Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Οργανισμός «Καλαρρύτες», Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου, Χορευτικός Όμιλος Σεισμοπλήκτων Συλλόγου Γυναικών Νέου Βελισσαρίου, Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι) και Αδελφότητα Μεγάλου Περιστερίου «Λάκμος».

Την καλλιτεχνική ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης και Ηλίας Γκαρτζονίκας, ενώ σημαντική ήταν η συνεργασία των ενήλικων χορευτών του Συγκροτήματος σε διάφορους τομείς της εκδήλωσης, κάτι που εμπίπτει στην γενικότερη φιλοσοφία λειτουργίας του.

Την μουσική συνοδεία είχαν οι: Κώστας Βέρδης, Γιώργος Πατσούρας, Διαμαντής Παπαναστασίου, Βασίλης Τσίκας και Φώτης Καραμπάς.

 

papastratos300x250