Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα της Π.Ε. Πρέβεζας
Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα της Π.Ε. Πρέβεζας Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 11:30

mpoyldoza17 3 18

Ο Περιφερειάρχης για έργα, Νέους Γεωργούς και Γεωπάρκο

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα αφορούν τη «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά-Παντοκράτορα» και την «Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (Α΄ φάση)», για τα οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020». Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 2,8 εκ. ευρώ, χωρίς το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης λέγοντας πως:

«Είναι δύο έργα που τα περίμενε ο κόσμος να γίνουν, γιατί δημιουργούνται προβλήματα. Εμείς τα ξεκινάμε. Όπως και μια σειρά άλλων μικρότερων έργων που αφορούν τα παράλια της Ηπείρου, εκτός από τους βιολογικούς καθαρισμούς που πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους και εκτελούνται. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση όταν μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό να έχουμε λύσει όλες αυτές τις υποδομές που δίνουν ποιότητα σε κάθε περιοχή».

Οδηγίες για ένταξη στο Πρόγραμμα «Νέων Γεωργών»

Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στη συμπληρωματική προκήρυξη του προγράμματος των «Νέων Γεωργών» εξέφρασε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεγάλο αγώνα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι από την Περιφέρεια, τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα οι νέοι για τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, το οποίο για την Ήπειρο ανέρχεται σε 8.196.000 ευρώ.

«Δεχόμαστε πλέον αιτήσεις, μέχρι τις 15 Απριλίου. Έχει δοθεί εντολή στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων να βοηθήσουν τα μέγιστα όλους ώστε να υποβάλλουν σωστά   τις αιτήσεις. Επειδή παρατηρήθηκαν λάθη στο παρελθόν αλλά και στην πρώτη φάση του προγράμματος στην Ήπειρο, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Και καλά θα είναι προτού καταθέσουν ηλεκτρονικά την πρόταση, να έχουν μια επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες», υπογράμμισε.

Εκδόθηκε «Οδηγός Επισκέπτη Γεωπάρκου Βίκου- Αώου»

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την έκδοση του «Οδηγού Επισκέπτη Γεωπάρκου Βίκου – Αώου», που διαμορφώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ήπειρος Α.Ε., στο πλαίσιο του Δικτύου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO. Ο Οδηγός περιλαμβάνει πληροφορίες για το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου (βιοποικιλότητα, γεωλογική εξέλιξη, υδρογεωλογικές συνθήκες, γεώτοποι), καθώς και για γεωδιαδρομές. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συνετέλεσαν τα μέγιστα για να έχουμε σήμερα έναν Οδηγό Επισκέπτη, τον οποίο τον παραδίνουμε. Είναι αποτέλεσμα της εργασίας του κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου και των άλλων συνεργατών στην Ήπειρος Α.Ε.

Ο Οδηγός θα δίνεται σε όλους που θα έχουν σχέση με την περιοχή μας και ειδικά με το Γεωπάρκο. Εκτός της σήμανσης έχουμε αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων κλπ.».

 

papastratos300x250