Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Έτοιμος να καταθέσει πρόταση ύψους 1.εκ ευρώ ο Δήμος
Έτοιμος να καταθέσει πρόταση ύψους 1.εκ ευρώ ο Δήμος Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 13:56

SXOLEIA16 3 18

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή Λιόντου - Τσίλη και Τσαμπαλά - Επίκεντρο η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του αντιδημάρχου Έργων Γιάννη Λιόντου, και των προέδρων των σχολικών επιτροπών Βούλας Τσίλη και Βασίλη Τσαμπαλά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε στο γραφείο του αντιδημάρχου Προγραμματισμού Θανάση Μανταλόβα.

Δόθηκαν κατευθύνσεις…

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα δεδομένα αλλά και τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων που χρήζουν αντικατάστασης ή αποκατάστασης.

Μεγάλα σχολικά συγκροτήματα εντός και εκτός πόλης, αναμένεται να επισκευαστούν καθώς ο Δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση ύψους 1 εκ. ευρώ, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου.

Ουσιαστικά, η πρόταση του Υπουργείου είναι για το ποσό των 574.000 ευρώ αλλά ο Δήμος Ιωαννιτών θα καταθέσει για ένα εκατομμύριο και το υπόλοιπο ποσό θα το διαθέσει από ιδίους πόρους.

Τόσο οι αντιδήμαρχοι όσο και οι πρόεδροι των επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και έδωσαν και σχετικές κατευθύνσεις για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν.

Καπλάνειο, σχολείο Περάματος, Καρδαμίτσια αλλά και Πολυκλαδικό σχολείο, είναι μερικά μόνο από τα συγκροτήματα που σύμφωνα με τον κ. Μανταλόβα θα μπουν στον προγραμματισμό.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη εργολαβία και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για έργα ύψους 360.000 ευρώ που επίσης θα διατεθούν για τους ίδιους λόγους.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα έχουν γίνει επεμβάσεις- ειδικά στους αύλειους χώρους, και αυτό άλλαξε την εικόνα και έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές άθλησης με σωστές υποδομές.

«Είναι προτεραιότητα για εμάς και θα καταθέσουμε την σχετική πρόταση μετά από πρόσκληση του Υπουργείου. Τα σχολεία είναι πολλά και σε λίγες μέρες, όταν θα είμαστε πιο έτοιμοι θα μπορέσουμε να δώσουμε και περισσότερα στοιχεία», είπε ο κ. Μανταλόβας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην οποία μετείχαν πλήν των άλλων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

papastratos300x250