Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα 8η ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - Αλλαγή φρουράς στη διοίκηση, με φόντο ισχυρές προκλήσεις
8η ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - Αλλαγή φρουράς στη διοίκηση, με φόντο ισχυρές προκλήσεις Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:34

STRATOPEDO16 3 18

Με φόντο μία περίοδο ισχυρών εθνικών προκλήσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα η αλλαγή φρουράς στη διοίκηση της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Καθήκοντα διοικητού αναλαμβάνει ο ταξίαρχος Δημήτριος Μπολομύτης, που αντικαθιστά τον Ταξίαρχο Νικόλαο Ανδριόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Ασφάλειας του ΓΕΣ.

Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε πως η 8η Ταξιαρχία ανταποκρίθηκε ως όφειλε στις νέες προκλήσεις του πολυδιάστατου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Παράλληλα όμως, όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητάς της ήταν και παραμένει συνεχής η εκπαίδευση του προσωπικού με δράσεις ισχύος και αποτροπής κάθε κινδύνου.

Έπλεξε ακόμη το εγκώμιο των εφέδρων και εθνοφυλάκων για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ανταπόκρισής τους όπου ζητήθηκε και εξήρε τη συνεργασία με το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας κ. Μπολομύτης αναφέρθηκε στους στόχους του, επισημαίνοντας πως αποτελεί υποχρέωση των Ενόπλων Δυνάμεων η συμβολή στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με την ισχυρή αποτρεπτική της ικανότητα.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά αντιθέτως θα πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, αναπτύσσοντας στο μέγιστο βαθμό την αποτρεπτική στρατιωτική ισχύ για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

papastratos300x250