Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Θα δώσει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την στοματική υγεία
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Θα δώσει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την στοματική υγεία Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:27

ODDODIATRIKOS SYL16 3 18

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν την Τρίτη 20 Μαρτίου, ενημερωτική δράση. Στο πλαίσιο αυτής, οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων θα επισκεφθούν το 2ο Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων και τον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ιωαννίνων και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την στοματική υγεία στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας έχει ως στόχο να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του υγιούς στόματος και να προάγει παγκόσμια τη γνώση για τα ζητήματα γύρω από τη στοματική υγεία, καθώς και για τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής για όλους/ες – νέους/ες και ηλικιωμένους/ες.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας είναι: «Κάνε Ααα! Σκέψου το στόμα σου-Σκέψου την υγεία σου» και επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η διατήρηση της υγείας του στόματός μας έχει αποφασιστική σημασία για τη διατήρηση της γενικής μας υγείας.

Προστατεύουμε το στόμα και το σώμα μας ξεκινώντας από νωρίς στη ζωή μας και:

- ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

- αποφεύγοντας το κάπνισμα

- αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

- υιοθετώντας συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής: βουρτσίζουμε τα δόντια μας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, με απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα, δεν ξεπλένουμε με νερό αμέσως μετά το βούρτσισμα, αντ’ αυτού φτύνουμε την περίσσεια της οδοντόπαστας, ξεπλένουμε με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα ή μασάμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, μετά τα γεύματα και τα σνάκς, εάν δεν είναι δυνατό το βούρτσισμα των δοντιών, καθαρίζουμε τα μεσοδόντια με τη χρήση οδοντικού νήματος ή άλλων καθαριστικών μέσων για επιπλέον όφελος

- φορώντας προστατευτικό νάρθηκα όταν ασχολούμαστε με αθλήματα επαφής

- μη αμελώντας να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για τακτικό έλεγχο και καθαρισμό.

 

papastratos300x250