Σάββατο, 21/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΕΚΑΒ - Ασθενοφόρα 4Χ4 για την κάλυψη αναγκών, στις ορεινές περιοχές
ΕΚΑΒ - Ασθενοφόρα 4Χ4 για την κάλυψη αναγκών, στις ορεινές περιοχές Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:24

EKAV16 3 18

Ανάγκες ορεινών περιοχών της Ηπείρου, αναμένεται να καλύψουν τα τρία νέα ασθενοφόρα, δωρεά και αυτά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που απέκτησε η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα 4Χ4, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τις διακομιδές στους ορεινούς όγκους των Ιωαννίνων και της Άρτας, διαθέτοντας την σχετική τεχνική δυνατότητα, αλλά και για ένα ασθενοφόρο μικρότερου μεγέθους, που έχει ήδη διατεθεί στην Κέρκυρα προκειμένου να χρησιμοποιείται στις διακομιδές σε μικρούς και στενούς δρόμους.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης τα νέα ασθενοφόρα πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές όχι μόνο για την κίνησή τους στο ορεινό ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και τις εργονομικές διαστάσεις, διευκολύνοντας το έργο των ιατρών και διασωστών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπαδιώτης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ακτίου όπου εκτός απροόπτου από το καλοκαίρι θα λειτουργεί η βάση αεροδιακομιδών.

Τέλος, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του συστήματος επικοινωνιών TETRA το οποίο αντικαθιστά τα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα κατά τόπους και πλέον η διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται από το κέντρο των Ιωαννίνων.

 

papastratos300x250