Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ» - Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή
«ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ» - Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 09:20

LES KAI ITAN16 3 18

Την παράσταση «Λες και ήταν χθες», ένα μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δαυίδ Ναχμίας είναι ένας σπουδαίος μουσικός που έχει μελετήσει σε βάθος το μοναδικό ρεπερτόριο των συνθετών αυτής της εποχής, γι αυτό και δίκαια θεωρείται ο αυθεντικότερος ερμηνευτής στο πιάνο αυτής της μουσικής. Αλλά και με την ιδιότητα του ερευνητή δημοσιογράφου, μέσα από τις εκπομπές του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μας δίνει εδώ και πολλά χρόνια, με πολύ αγάπη, τον πλούτο αυτής της μουσικής περιόδου.

Μετά από παρουσιάσεις, με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα, σε μεγάλα θέατρα, όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής, των τραγουδιών του μεσοπολέμου, έρχεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών να παρουσιάσει την παράσταση:

Πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν αγαπημένα κρατώντας τη φρεσκάδα και το αυθεντικό τους άρωμα, φτάνουν ως πολύτιμα δώρα από ένα παρελθόν που μοιάζει να έχει χαράξει βαθιά την ψυχή μας με τη σφραγίδα του.

Τάγκο, Φοξ Τροτ, Σουίνγκ, Βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας εποχής με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια και την καλαισθησία.

«Λες και ήταν χθες», τραγούδια που σταματάνε το χρόνο και μας ταξιδεύουν από τον Αττίκ στο Γούναρη με μοναδικό όχημα τη δύναμη της μελωδίας και των στίχων που θα σιγοτραγουδήσουμε σαν μαγεμένοι.

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:

Νικόλαος Παπαδιώτης

Θάνος Πολύδωρας

Εβελίνα Νικόλιζα

Δαυίδ Ναχμίας: πιάνο, επιμέλεια

Ο Δαυίδ Ναχμίας (1966), είναι δημοσιογράφος και μουσικός, ολοκλήρωσε όμως κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια παρουσίασε στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», περί τις 250 μονογραφίες προσωπικοτήτων παραθεωρημένων Ελλήνων. Όλες οι δραστηριότητές του διοχετεύονται και καταλήγουν στην ενορχήστρωση και τη διακονία του ελαφρού τραγουδιού του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

Γενική είσοδος: 8€, άτομα 65+ ετών: 6€.

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, Χαρτέξ.

 

papastratos300x250