Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Ανάσα» στις αυξημένες ανάγκες της πόλης για δομές
«Ανάσα» στις αυξημένες ανάγκες της πόλης για δομές Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 10:08

domes15 3 18

Οδεύει προς δημοπράτηση το νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους

«Ανάσα» στις αυξημένες ανάγκες της πόλης για δομές, αναμένεται να δώσει το νέο νηπιαγωγείο στο Δήμο Ιωαννιτών, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Η κατασκευή του, παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης, καθώς η Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη, ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για το έργο που αφορά την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 μ2, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 μ2, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου, συνολικού προϋπολογισμού 1,95 εκ. ευρώ

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας».

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) καθώς και η μελέτη της κατασκευής ενός πρότυπου νηπιαγωγείου που θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Αγορά νέων μηχανημάτων έργων

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν και οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργων στο εργοτάξιο, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τον εξοπλισμό του εργοταξίου ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι απαρχαιωμένος.

 

papastratos300x250