Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Γερμανικό… αποτύπωμα στον τουρισμό της Ηπείρου
Γερμανικό… αποτύπωμα στον τουρισμό της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:47

apotipoma13 3 18

Σε τρεις κατευθύνσεις η προβολή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin

Οι Γερμανοί τουρίστες τροφοδοτούν σταθερά τον ελληνικό τουρισμό και βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης επισκεπτών για τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ηχηρά γερμανικά ονόματα, με ισχυρή παρουσία πανευρωπαϊκά στον τομέα της φιλοξενίας, «επενδύουν» το τελευταίο διάστημα περισσότερο σε δημοφιλείς προορισμούς, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε η Fraport με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και προσβλέποντας σε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι το γερμανικό… αποτύπωμα στον ελληνικό τουρισμό είναι παραπάνω από ισχυρό και γίνεται ακόμη εντονότερο, όσο αυξάνεται η ζήτηση από τους Γερμανούς τουρίστες στην ελληνική αγορά, είτε πρόκειται για τους πιο παραδοσιακούς νησιωτικούς προορισμούς είτε ακόμη και για περιφερειακούς προορισμούς όπως η Ήπειρος.

Τα μηνύματα από την Διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας από 7 έως 11 Μαρτίου , παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι ιδιαίτερα θετικά.

Ήταν η 3η κατά σειρά συμμετοχή της Ηπείρου σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του Εναλλακτικού Τουρισμού στο Αμβούργο και του Γενικού Τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη η Ηπειρωτική παρουσία.

Στην ITB Berlin, συμμετείχαν φέτος 10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, ως επίσης για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσε στην αποστολή της Περιφέρειας η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ κ. Σαγάνας. Η Υπουργός κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιφέρειά μας θα έχει μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα.

Η προβολή της Περιφέρειας κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις: Μέσω των ειδικών εκδόσεων της, με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς, (όπως οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων)- επιχειρηματίες και με επαφές που είχαν μέλη της Αποστολής της Περιφέρειας.

Μεταξύ αυτών, ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού, με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής Ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων (DRV) D. Inger και με ομάδα στελεχών του οργανισμού κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως του εναλλακτικού τουρισμού.

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής παρουσίας της Ηπείρου, ήταν και το γεγονός ότι ο ιστορικός σταθμός της Deutsche Welle, φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Εκτενή αναφορά έγινε επίσης και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες.

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου είναι στην μεγάλη ρωσική αγορά και την έκθεση MITT στη Μόσχα

Η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITB, συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και τους προορισμούς της στο Γερμανικό κοινό και σε ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή και προώθηση των μνημείων μας, καθώς και εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Δήμος, που συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Χαρακλιά και τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκο Αποστολόπουλο.

Οι συμμετοχές του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίζονται με την διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα.

 

Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Άλμα στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων σε νέες αγορές

Άλμα στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, αποτέλεσε για το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, η συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2018.

Την αποστολή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, του πιο δυναμικού εξαγωγικού κλάδου της Ηπείρου, στην σημαντική αυτή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της από 10 έως 12 Μαρτίου για εκθέτες, εμπόρους, χιλιάδες επισκέπτες και καταναλωτές στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξένησε στο περίπτερο του το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, η Βουλευτής Λίλα Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασσίμης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες που συνεργάζονται καθημερινά με τους ιχθυοκαλλιεργητές.

Κατά κοινή ομολογία όλων η εκθεσιακή τους συμμετοχή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς διαπιστώθηκε εξαιρετικά μεγάλη ροή επισκεψιμότητας στο περίπτερο του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εμπορικούς επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης, που προέρχονταν από πάρα πολλές χώρες, για τα προϊόντα όχι μόνο των υδατοκαλλιεργειών αλλά και της περιοχής μας.

Η υποδοχή που είχαν τα προϊόντα από τους επισκέπτες γεννά αισιοδοξία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέα, καινοτόμα, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.

 

papastratos300x250