Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ανοιχτή η επανεξέταση των προτάσεων για την χωροθέτηση των κλινικών
Ανοιχτή η επανεξέταση των προτάσεων για την χωροθέτηση των κλινικών Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:33

klinikes10 3 18

Απαιτούνται προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων και την λειτουργία της νέας πτέρυγας στο ΠΓΝΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Οι αντιδράσεις για την μετακόμιση κλινικών στην νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, τέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλου. Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται από πολλές και διαφορετικές αφετηρίες, έχουν κυρίως να κάνουν με τον τρόπο που θα γίνει η ανακατάταξη των Κλινικών στα υφιστάμενα κτήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και όχι τόσο στην νέα πτέρυγα η οποία έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές εξαιτίας και του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο κ. Νικολόπουλος, υποστήριξε ότι είναι ανοικτό το σενάριο επανεξέτασης των προτάσεων για την χωροθέτηση των κλινικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σε εξέλιξη η οριστικοποίηση που αφορά τον νέο οργανισμό και που σύμφωνα με τον υπεάρχη θα λύσει κάποια από τα ζητήματα που ανέκυψαν προς όφελος των πολιτών και έπειτα των υπολοίπων εμπλεκομένων.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις διοικητικές αλλαγές και το πλαίσιο του οργανισμού», είπε ο κ. Νικολόπουλος προαναγγέλλοντας τις εξελίξεις που τρέχουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα του νέου οργανισμού είχε θιγεί και από πλευράς των ανθρώπων που αντιδρούν καλώντας την διοίκηση του Πανεπιστημιακού να …καθυστερήσει τις αποφάσεις χωροθέτησης των κλινικών και των μετακινήσεων στα υφιστάμενα κτήρια. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Νικολόπουλος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της διοίκησης λέγοντας ότι «όταν έχεις ένα έτοιμο κτήριο οφείλεις να προχωρήσεις τις διαδικασίες».

«Μεγάλο αγκάθι» οι ελλείψεις προσωπικού

Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που έχει να κάνει με το προσωπικό. Ο κ. Νικολόπουλος παραδέχτηκε ότι θα χρειαστούν προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων και την λειτουργία της νέας πτέρυγας. «Το θέμα των προσλήψεων είναι σημαντικό καθώς χρειάζεται πέραν των νοσηλευτών, βοηθητικό προσωπικό αλλά και τεχνικό προσωπικό» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Πολυδύναμο στο μέλλον…

Όσο για το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα, ο κ. Νικολόπουλος δεν …έβγαλε είδηση καθώς ανέφερε όλα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής λέγοντας πως βρίσκονται σε συνεννόηση με ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία του Κέντρου στην κατεύθυνση απεξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. «Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και θα συνεχιστούν με τις προσλήψεις προσωπικού που αναμένεται να γίνουν μέσω ΕΣΠΑ» είπε, καταλήγοντας.

 

papastratos300x250