Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ - Πάει Κωνσταντινούπολη για το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο
ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ - Πάει Κωνσταντινούπολη για το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 09:00

diethnes synedrio10 3 18

Στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει για τρίτη φορά το Γενικό Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων, αποδεχόμενο την πρόσκληση που δέχτηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου.

Πρόκειται για το έκτο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς» και θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την έναρξη των εργασιών του θα κηρύξει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και μαθητές 20 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών), της Ελλάδας, της Αμερικής, της Πόλης, της Λευκωσίας και της Ίμβρου.

Το θέμα της εισήγησης του Γενικού Λυκείου Πεδινής, όπως το όρισε ο ειδικός του σύμβουλος Κώστας Καραβίδας, Διδάσκων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει τίτλο: «Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση: Χαρτογραφώντας τα ταξίδια του Θεοτοκά στα χρόνια του ψυχρού πολέμου».

Την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Ένα Ελληνάκι στην Πόλη της Belle Epoque» θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανιψιός του Γ. Θεοτοκά.

Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις από ηθοποιούς και μαθητές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής, συζητήσεις στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου και στο Ζάππειο, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στη Χάλκη, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο συγγραφέας. Στις συζητήσεις εν πλω στον Βόσπορο με θέμα «Διάλογος για την ποίηση του Γ. Θεοτοκά», θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων και ο κορυφαίος νεοελληνιστής καθηγητής της Οξφόρδης Peter Mackridge και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πεδινής που συμμετέχουν στο συνέδριο είναι οι : Αθανασίου Παναγιώτης, Αργύρη-Σπούρη Αγγελική, Βασιλείου Μαρία, Βράκα Κωνσταντίνα, Γιώτη Κωνσταντίνα, Γκόρα Ηλιάνα, Ευθυμίου Θάλεια, Κωστούλας Ευάγγελος, Μπάμπου Ευδοξία, Μπεσίρη Γεωργία, Μπίστα Δήμητρα, Παναρίτι Δανιήλ, Παπαδόπουλος Ευάγγελος, Σίντου Νάνσυ, Τασούλα Ευαγγελία

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Νασίκα Αικατερίνη, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πεδινής, Στάμου Ευαγγελία, φιλόλογος, Μπότσιος Στέφανος, φυσικός.

 

papastratos300x250