Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Ημερίδα για την φέτα και τις εμπορικές συμφωνίες
Ημερίδα για την φέτα και τις εμπορικές συμφωνίες Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 17:06

imerida feta9 3 18

Στις 17 Μαρτίου με την διοργάνωση Περιφέρειας, Δήμου και άλλων φορέων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής για τη Φέτα» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τον Όμιλο Φίλων Φέτας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ Αγροτών» & την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων και την ΠΕΔ Ηπείρου. Στις 17 Μαρτίου, στις ώρα 11.00 π.μ., θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο du Lac ομιλίες για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η ΠΟΠ ΦΕΤΑ. Η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα που έχει αναλάβει τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην ημερίδα και στην σημασία της καθώς αναμένεται να αναλυθούν όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν ένα εθνικό προϊόν μεγάλης εμπορικής αξίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων φορέων κλπ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 11:00 π.μ. Χαιρετισμοί Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης. Πρόεδρος Δ.Σ. «ΕΝΩΣΗ Αγροτών» κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. 11:30 π.μ. Ομιλίες «Εθνική υποχρέωση η διασφάλιση της ταυτότητας της Φέτας» Εμμανουήλ Ανυφαντάκης- Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος «Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας με τις Συνθήκες της ΕΕ»

Χρήστος Αποστολόπουλος - Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) «Ο ρόλος της ΦΕΤΑΣ στη βιωσιμότητα της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας» . Γεώργιος Ζέρβας- Πρόεδρος της ΕΖΕ - καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονισμός συζήτησης: Ειρήνη Αιμονιώτη – Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ.

 

papastratos300x250