Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Ανατροπή στον μεγάλο διαγωνισμό των Δήμων
Ανατροπή στον μεγάλο διαγωνισμό των Δήμων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 13:02

asep logo8 3 18

Απόφαση του ΑΣΕΠ για προσμέτρηση της ειδικής εμπειρίας

Νέα δεδομένα αλλάζουν τους όρους στον μεγάλο διαγωνισμό για την πρόσληψη 8.161 μονίμων εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων χώρας.

Η ολομέλεια του ΑΣΕΠ ενέκρινε το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων προκειμένου να προσμετρηθεί η ειδική εμπειρία.

Ειδικότερα, με επίσημη ανακοίνωση του, το ΑΣΕΠ γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/2-2-2018, 9/9-2-2018 & 10/16-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών) και σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στο ΦΕΚ 12/6-3-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ, η ειδική εμπειρία της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 (ΦΕΚ 94/τ.Α΄/29-6-2017) λαμβάνεται υπόψη και μοριοδοτείται για το σύνολο των θέσεων της εν λόγω Προκήρυξης, δίχως αυτό να επηρεάζει τον τρόπο συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων ή να απαιτεί την προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του ΑΣΕΠ να εγκρίνει τη διαδικασία έτσι όπως προτείνεται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Χρ. Μεντής, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Πολύ φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα φτάσουμε σε νέα παράταση των συμβάσεων στους Δήμους. Διαφορετικά, τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντής για να προσθέσει πως ανοίγεται ένα γενικότερο πολιτικό ζήτημα σε σχέση με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

«Στο Δήμο Ιωαννιτών έχουμε πει εδώ και χρόνια ότι οι θέσεις θα έπρεπε να είναι περισσότερες από τις 47 που τελικά εγκρίθηκαν. Έχουμε όμως και νέα φαινόμενα ομηρίας στην αυτοδιοίκηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Δήμο Ζίτσας που προσλαμβάνει εργαζόμενους για πέντε μεροκάματα το μήνα», κατέληξε ο κ. Μεντής.

 

papastratos300x250