Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων - Πρόεδρος για πέμπτη θητεία, ο Μιχάλης Μαγειρίας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων - Πρόεδρος για πέμπτη θητεία, ο Μιχάλης Μαγειρίας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 11:43

mageirias7 3 18

Διεξήχθησαν στην Λάρισα την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου, οι εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Η επικράτηση του προέδρου Μιχάλη Μαγειρία υπήρξε καθολική, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες υπερψηφίστηκαν με συντριπτική αποδοχή από το σώμα, το οποίο του ανανέωσε την εμπιστοσύνη του, στην ηγεσία της ΠΟΠΣ Βλάχων.

Πέρα από το γεγονός αυτό, η επικράτηση του προέδρου της ΠΟΠΣΒ, τον αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ως μια ηγετική φυσιογνωμία που εξελίσσεται σε έναν μεγάλο πρεσβευτή των Ελλήνων Βλάχων , ο οποίος πρωτοστατεί στο πλευρό των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα αφήνοντας ένα μεγάλο έργο και χαράζοντας μια νέα στρατηγική προώθησης της πολιτιστικής κουλτούρας των Βλάχων.

Μετά την εκλογική διαδικασία ο Μιχάλης Μαγειρίας ιδιαίτερα συγκινημένος , προέβη στην παρακάτω δήλωση: Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την πανηγυρική επανεκλογή. Μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες που επανεξελέγησαν καθώς και τους νεοεκλεγμένους, υποσχόμαστε να εργαστούμε, με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο, για την πραγμάτωση των καταστατικών στόχων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Κεντρικός άξονας των δράσεών μας θα είναι η ανάδειξη και προαγωγή της Βλαχικής πολιτιστικής κληρονομιάς ως αναπόσπαστου και συστατικού στοιχείου της Ρωμιοσύνης και του νέου Ελληνισμού στην Ελλάδα και στη Διασπορά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μαγειρίας Μιχαήλ

Αντιπρόεδρος Α: Μπατζοτάσιος Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Β: Τσιαλέρα Μαρία

Γενικός Γραμματέας: Τύρης Δημήτριος

Ειδική Γραμματέας: Δρόσου Αθανασία

Ταμίας: Τσάπος Δημήτριος

Μέλη Αλεξίου Αλεξία, Δαρδακούλης Γεώργιος, Μπέης Κωνσταντίνος, Τζιμουλίκου Αρχόντω, Φράγκος Κωνσταντίνος.

 

papastratos300x250