Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 10:23

pleistirias17 2 18

Γ. Παππάς: «Καμία επίσημη απάντηση από την Πολιτεία»

Καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Ιωαννίνων στα κύρια ερωτήματα που έχει θέσει εδώ και πολύ καιρό αναφορικά με το μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ουσιαστικά, την ερχόμενη εβδομάδα λήγει η αποχή τους και πλέον οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν καμία εναλλακτική καθώς είτε αυτοί απέχουν είτε όχι…οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Η αλλαγή του συστήματος…οδηγεί σε αδιέξοδο και τους ίδιους καθώς δεκάδες υποθέσεις…αλλάζουν έδρα και μεταφέρονται για πλειστηριασμό στην πρωτεύουσα.

Σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όπως και στην περιοχή μας την επόμενη Παρασκευή στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Γιάννης Παππάς, ξεκαθαρίζει ότι «πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, πάνω σε αυτό το μεγάλο ζήτημα» ενώ θέτει για ακόμη μια φορά δημόσια το ερώτημα: «Τι είναι τελικά λαϊκή περιουσία και πως αυτή προστατεύεται;».

Μεγάλο θέμα ανακύπτει και με τις κατασχέσεις ακόμη και για μικρά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς δεκάδες πολίτες έχουν προσέλθει στο γραφείο του θορυβημένοι καθώς τους έρχονται κατασχετήρια ακόμη και για μικρά ποσά: «Ο κόσμος είναι σε αναστάτωση. Τι κυνηγούν τους μικρούς οφειλέτες;», καταλήγει ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων λέγοντας ότι «έχουν αλλάξει τα δεδομένα για αυτούς που θεωρούσαμε και αποκαλούσαμε στρατηγικούς κακοπληρωτές».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250