Κυριακή, 22/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Η «Φλόγα» στηρίζει παιδιά και γονείς
Η «Φλόγα» στηρίζει παιδιά και γονείς Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 13:33

floga16 2 18

«Η επίσημη πολιτεία δεν βοήθησε μόνο οι πολίτες βοηθούν»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Αντιπροσωπεύει το 0,5-4,6% όλων των καρκίνων σε ανθρώπους. Η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Ο όρος παιδικός καρκίνος χρησιμοποιείται για να ορίσει οποιοδήποτε είδος καρκίνου που εμφανίζονται σε παιδιά πριν την ηλικία των 15 ετών. Τα συνολικά ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας κυμαίνονται μεταξύ 50 και 200 ανά εκατομμύριο παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Με αφορμή την Ημέρα, η κα. Καρρά ρωτήθηκε για το εάν τα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων διαθέτουν όλα όσα υποθετικά θα έπρεπε να έχουν για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Όχι! Απάντησε, εξηγώντας πως δεν διαθέτουν τίποτα και πως μόνο η διάγνωση γίνεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. «Μόνο η διάγνωση γίνεται εδώ, Από κει και μετά τα παιδιά μεταφέρονται στην Αθήνα. Δυστυχώς, για αυτό ευθύνεται η Παιδιατρική Κλινική καθώς εμείς στα τελευταία 25 χρόνια έχουμε αγωνιστεί για να γίνει ένα τμήμα Παιδο-ογκολογίας. Αυτό δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά με την πικρία ενός ανθρώπου που τα τελευταία 23 χρόνια προσπαθεί να προωθήσει τα ζητήματα της «Φλόγας».

Ο γονιός στην «Φλόγα» ασχολείται μόνο με το παιδί του

Η διάγνωση του καρκίνου, όπως είναι λογικό, παγώνει το αίμα των γονιών. Ο καταιγισμός των ερωτημάτων, η αγωνία, ο φόβος αλλά και όλα όσα πρέπει να διαχειριστεί η οικογένεια, έρχονται στο επίκεντρο με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Η «Φλόγα», σύμφωνα με την κα. Καρρά, φροντίζει όλα τα υπόλοιπα καθώς και το οικονομικό ζήτημα είναι ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει. «Σε εμάς και θέλω να το ξεκαθαρίσω, ο γονιός δεν ασχολείται με την καθημερινότητα, ασχολείται μόνο με το παιδί του», είπε εξηγώντας ότι η «Φλόγα» διαθέτει και το επιστημονικό προσωπικό αλλά και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την διαμονή των συνοδών των παιδιών.

«Η πολιτεία δεν βοήθησε σε τίποτα! Οι μόνοι που βοήθησαν είναι οι πολίτες που είναι φίλοι της Φλόγας και συμβάλλουν στην προσπάθεια μας», κατέληξε.

Και ενημερωτική εκδήλωση

Στο μεταξύ, εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο της «Φλόγας» πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Βελισσαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία βρίσκεται στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές με απλό αλλά άμεσο τρόπο αναφέρθηκαν στον καρκίνο στέλνοντας ένα μήνυμα: Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της φιλολόγου τους, ανέβηκαν στην σκηνή και με ένα μικρό θεατρικό, προσέγγισαν τον φόβο και έριξαν «αυλαία» σε όλα όσα ακούγονται γύρω από τον καρκίνο!

Αρωγοί σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια, ο διευθυντής του σχολείου Αθανάσιος Ντότης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά και η εκπαιδευτικός τους, που στα πλαίσια των μαθημάτων βοήθησε τα παιδιά να οργανώσουν την εκδήλωση και φυσικά να περάσουν στους συνομίληκούς τους πολλά και σοβαρά μηνύματα.

Τόσο ο διευθυντής όσο και η φιλόλογος αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία που ανέλαβαν με μοναδικό σκοπό, την ενημέρωση για τον παιδικό καρκίνο και το ρόλο της «Φλόγας».

Η Ευανθία Καρρά από την πλευρά της «Φλόγας» αναφέρθηκε στην εκδήλωση ευχαριστώντας όλους για τη διοργάνωση ενώ προέτρεψε και άλλα σχολεία να διοργανώσουν ανάλογες ενημερωτικές δράσεις για τον παιδικό καρκίνο.

«Είναι μια ημέρα γιορτής. Είναι γιορτή γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι 3 στα 4 παιδιά μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο», είπε χαρακτηριστικά η κα. Καρρά.

 

papastratos300x250