Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Πλήρωναν ακριβά την παρουσία τους σε επαγγελματικό κατάλογο
Πλήρωναν ακριβά την παρουσία τους σε επαγγελματικό κατάλογο Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 12:16

katalogos14 2 18

Εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων

Τους πιο απίθανους τρόπους, σκαρφίζονται επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν όχι μόνο ηλικιωμένους, αλλά και επαγγελματίες, με στόχο την εξασφάλιση μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς… κόπο, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.

Η δράση της ομάδας, εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και για την υπόθεση συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος, μέλος της.

Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμη συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 47χρονο επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.

Η δράση της

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες – πελάτες σε επαγγελματικό κατάλογο και με το πρόσχημα της ανανέωσης της ετήσιας συνδρομής τους σε αυτόν, ζητούσαν ως αντίτιμο χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, εξαπάτησαν από αρχές του τρέχοντος μήνα, τουλάχιστον άλλους εννέα επαγγελματίες ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, πενήντα έγγραφα είσπραξης συνδρομής, εκατόν είκοσι ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

 

papastratos300x250