Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΛΙΜΝΗ - Μοντέλο για τη δημιουργία λειτουργικών συστημάτων χρηματοδότησης
ΛΙΜΝΗ - Μοντέλο για τη δημιουργία λειτουργικών συστημάτων χρηματοδότησης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 10:09

modelo14 2 18

Στην κεντρική ιδέα ότι οι προστατευόμενες περιοχές θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ως «επιχειρήσεις» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται το πρόγραμμα με τίτλο «Θερμοκοιτίδα για τη διατήρηση της φύσης» της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN),

Στο πρόγραμμα, από την Ευρώπη, συμμετέχει μόνο η λίμνη Παμβώτιδα και χθες πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η πρώτη συνάντηση εργασίας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας όπως τόνισε η συντονίστρια Κατερίνα Χιωτέλη προτείνει ως βασικό μοντέλο άντλησης πόρων την ανάπτυξη δράσεων σχετικών με μορφές τουρισμού, φιλικών προς το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, τους παραγωγικούς φορείς, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και άλλους εμπλεκόμενους από την τοπική κοινωνία.

Στην πιλοτική του φάση η θερμοκοιτίδα θα συνεργαστεί με κάθε μία από τις δέκα επιλεγμένες περιοχές, σχεδιάζοντας ειδικά σχέδια εφαρμογής για την υλοποίηση των στόχων χρηματοδότησης.

Οι περιοχές επίδειξης θα λειτουργήσουν ως μοντέλο για τη δημιουργία λειτουργικών συστημάτων χρηματοδότησης. Εκτός από την λίμνη Παμβώτιδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα και την Ευρώπη, στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν προστατευόμενες περιοχές από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κολομβία, το Περού, την Κούβα, την Βραζιλία, το Πακιστάν και τη Ναμίμπια.

 

papastratos300x250