Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ανέκρουσε πρύμναν μετά τις αντιδράσεις το Υπουργείο Παιδείας
Ανέκρουσε πρύμναν μετά τις αντιδράσεις το Υπουργείο Παιδείας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 13:41

tei ipei13 2 18

Θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ανέκρουσε πρύμναν μετά τις αντιδράσεις το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Ενώ στο πόρισμα που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το ΤΕΙ Ηπείρου, επιβεβαιωνόταν οι φόβοι ότι θα μπει «λουκέτο», το ίδιο το Υπουργείο με ανακοίνωσή του, το διαψεύδει.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του επαρχιακού Τύπου σχετικά με την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Το Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ανώτατα ιδρύματα της περιοχής, του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια, να είναι βιώσιμο και να διασφαλίζει στους φοιτητές του σπουδές υψηλού επιπέδου» σημειώνει.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στο πόρισμα του Υπουργού αναφερόταν «Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, είτε με την υφιστάμενη δομή και οργάνωση, είτε ως Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία,  διαπιστώνεται ότι ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο και συνεπώς δεν προτείνεται η μετεξέλιξη και ένταξή του στο πανεπιστήμιο» ανέφερε. Τα μέλη της επιτροπής βλέπουν ωστόσο με ενδιαφέρον την πρόταση για ίδρυση νέου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με σκοπό την εκπαίδευση στελεχών και συμβούλων για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Η πρόταση για την ίδρυση του νέου τμήματος χρήζει περαιτέρω μελέτης και εξειδίκευσης ως προς την ακαδημαϊκή οργάνωση των σπουδών και την εκτίμηση του κατ’ ελάχιστον απαραίτητου ακαδημαϊκού προσωπικού» σημείωνε ο κ. Γαβρόγλου.

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250