Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο της Ανατολής
Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο της Ανατολής Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 10:16

katalipsi13 2 18

Βασική αιτία, ο αποκλεισμός από τους σχολικούς αγώνες

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Λύκειο Ανατολής, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη που έληξε μετά από απόφαση των ίδιων των μαθητών.

Η βασική αιτία της κατάληψης ήταν ο αποκλεισμός από τους σχολικούς αγώνες, την στιγμή που είχαν συγκροτηθεί ομάδες μαθητών και η προετοιμασία είχε ξεκινήσει καιρό πριν. Οι μαθητές καταγγέλλουν εμμέσως ότι τιμωρήθηκαν από τους υπεύθυνους του σχολείου για την πρώτη κατάληψη που είχε γίνει στο σχολείο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε άλλωστε θεωρούνταν δεδομένη η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στους σχολικούς αγώνες και μάλιστα η ομάδα ποδοσφαίρου είχε προχωρήσει στην προμήθεια συγκεκριμένων ενδυμασιών, με προσωπικά έξοδα των μαθητών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των μαθητών, «το διάστημα που ακολούθησε ο αρμόδιος εκπαιδευτικός έλεγε ότι το σχολείο δεν θα συμμετάσχει στους σχολικούς αγώνες και μετά από συνεχείς παρακλήσεις, άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ελπίδες. Τελικά, αφού παρήλθε η προθεσμία για υποβολή αίτησης, την επόμενη μέρα, δήλωσε ότι δεν υποβλήθηκε έγκαιρα η σχετική αίτηση.

Όταν απευθυνθήκαμε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο υπεύθυνος για τους σχολικούς αγώνες μας είπε ότι το σχολείο δεν συμμετέχει γιατί, όπως του είπε ο αρμόδιος εκπαιδευτικός του σχολείου μας, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Τελικά η αλήθεια που κρύβεται;;;

Από πλευράς της Διεύθυνσης του σχολείου αθετήθηκε η υπόσχεση για μη επιβολή κυρώσεων.

Εμείς σεβόμαστε τους συμμαθητές μας, που ετοιμάζονται για εξετάσεις και τους γονείς μας, που ανησυχούν. Μόνο από αυτούς οφείλουμε να ζητήσουμε και ζητάμε συγνώμη.

Σήμερα δείχνουμε καλή θέληση και σταματάμε την κατάληψη».

 

papastratos300x250