Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα www.ioannina.gr - Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών
www.ioannina.gr - Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 14:13

iastoselida10 2 18

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Και το όνομα αυτής… www.ioannina.gr. Αυτό είναι το όνομα της νέα ιστοσελίδας του δήμου Ιωαννιτών που παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, το αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα αλλά και τον υπεύθυνο Βασίλη Φλούδα.

Η νέα ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κ.κ. Μπέγκας και Μανταλόβας, έρχεται να καλύψει όλες τις απαιτήσεις και να προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες στον χρήστη.

Συγκεκριμένα στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Ιωαννιτών, που είναι φιλικός σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πλοηγηθεί από το βασικό μενού, το οποίο αποτελείται από τις κύριες ενότητες: «Δημότες», «Επισκέπτες» «e-ΔΗΜΟΣ».

Πιο αναλυτικά,  στην ενότητα «Δημότες» ο επισκέπτης θα βρει πληροφορίες για τη δομή, λειτουργία και δράσεις του Δήμου, νέα ανακοινώσεις και πρόγραμμα εκδηλώσεων, πληροφορίες για θέματα καθημερινότητας (Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Καθαριότητα, Πράσινο, Αδέσποτα ζώα και Κινητικότητα) αλλά και οδηγό του πολίτη με πληροφορίες και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διεκπεραίωση έκδοσης διαφόρων βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Στην ενότητα «Επισκέπτες» παρέχονται πληροφορίες για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και ενημέρωση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Στην νέα ενότητα «e-ΔΗΜΟΣ», εγκαινιάζονται νέες μορφές επικοινωνίας, υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη με τις υποενότητες «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση», «Ανοιχτά δεδομένα» και «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες». Στην παρούσα φάση το σύστημα των "ηλεκτρονικών υπηρεσιών", περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:

«Νοιάζομαι για το Δήμο μου»: Υποβολή αιτήματος / αναφοράς προβλήματος μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, όπου θα αποτελεί μια επίσημη αίτηση προς τον Δήμο και θα δρομολογείται αρμοδίως στο τμήμα το οποίο θα αναλάβει να την διεκπεραιώσει.

«Τα έργα του Δήμου»: ο δημότης έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ακριβή εξέλιξη και τοποθεσία όλων των τεχνικών έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται.

 «Δημόσια διαβούλευση»: μέσω δικτυακής πλατφόρμας, θα παρέχεται η δυνατότητα διαλόγου με τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς για σημαντικά θέματα της πόλης μας.

«Έκδοση Ηλεκτρονικού Αριθμού Προτεραιότητας για εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ 0322 του Δήμου Ιωαννιτών»

«Πλατφόρμα Ενημέρωσης Πολιτών για τις Μετακινήσεις»

Στην προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας και προβολής των δραστηριοτήτων / εκδηλώσεων που προγραμματίζονται δημιουργούμε ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι:

θα αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους, εκ των οποίων οι πιο δημοφιλείς θα αναρτώνται στο site.

θα στέλνουν γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό κάθε δράσης κάθε πρωτοβουλίας, που αφορά σε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις.

Πρώτο βήμα για τον ψηφιακό Δήμο

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδες και των υπηρεσιών που αυτή προσφέρει μίλησε για τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή προκείμενου να αναβαθμίσει την παρουσία του Δήμου στο διαδίκτυο.

«Έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά με βασικό στόχο η ιστοσελίδα του Δήμου να γίνει πιο φιλική και χρηστική για τους πολίτες. Να γίνει η επικοινωνία μας πιο αμφίδρομη. Αυτό όμως σημαίνει ότι αυξάνονται και οι απαιτήσεις για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου οι οποίοι πρέπει πλέον να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στα αιτήματα των πολιτών. Κάθε τέτοιο εργαλείο φυσικά είναι δυναμικό, γι' αυτό επιζητούμε τις προτάσεις των πολιτών για να υπάρξουν και νέες βελτιώσεις, όπου απαιτηθούν», τόνισε ο Δήμαρχος.

«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε μία σελίδα ζωντανή, με εύκολη και ευχάριστη περιήγηση, που θα αποτελέσει ένα εργαλείο αμφίδρομης ενημέρωσης και πληροφόρησης με τους δημότες, τους διάφορους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες της πόλης μας. Δημιουργήσαμε ένα φιλικό και σύγχρονο διαδικτυακό τόπο συνάντησης, ο οποίος θα είναι δυναμικός, θα ανανεώνεται και θα αναβαθμίζεται με γνώμονα την πληρότητα πληροφόρησης και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς όλους. Εγκαινιάζουμε επίσης και μια νέα πλατφόρμα το e-dimos, μέσω της οποίας θα υπάρχει άμεση πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και πληροφόρησης.

Είναι το πρώτο βήμα για την μετάβαση στον ψηφιακό Δήμο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας.  Ο ίδιος παρουσίασε μια σειρά νέων εφαρμογών όπως την: εφαρμογή «Νοιάζομαι για τον Δήμο μου», όπου οι πολίτες θα υποβάλουν τα αιτήματά τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, ενώ θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε mobile εφαρμογή για την εξυπηρέτησή των πολιτών, και την

υπηρεσία «Τα έργα του Δήμου» όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται

προσθέτοντας πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.«Η ανάπτυξη του νέου διαδικτυακού τόπου έχει βασιστεί σε τεχνολογίες ανοικτού κώδικα (open source), κάτι πολύ σημαντικό για τη περαιτέρω συντήρηση του καθώς και για την μελλοντική ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων εφαρμογών.

Έχει επίσης δοθεί μεγάλη έμφαση στη χρηστικότητα της διαδιακτυακής εφαρμογής καθώς και την πολυκαναλικότητα αυτής καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε το ποσοστό των επισκεπτών μέσω φορητών συσκευών (smartphones & tablets) συνεχώς αυξάνεται. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε σύγχρονα πρότυπα διαχωρίζοντας το διαθέσιμο περιεχόμενο και τη παρεχόμενη λειτουργικότητα ανάλογα με το είδος του επισκέπτη.

Τέλος,  τα παρεχόμενα δεδομένα χαρακτηρίζονται ως ανοικτά και οι εφαρμογές μας είναι πλήρως διαλειτουργικές μέσω τις αξιοποίησης όλων τα απαραίτητων τεχνολογικών προτύπων», τόνισε ο κ. Μανταλόβας καταλήγοντας και ευχαριστώντας όλους όσους ενεπλάκησαν ενεργά με την προσπάθεια αυτή.

 

papastratos300x250