Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Δις ισόβια στους άνδρες, διαφορετικές ποινές για τις γυναίκες
Δις ισόβια στους άνδρες, διαφορετικές ποινές για τις γυναίκες Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 13:10

douvli10 2 18

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία της Ερικέτης Δούβλη

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία της Ερικέτης Δούβλη, τον Μάιο του 2012 στα Γιάννενα, που σόκαρε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων επέβαλε την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων, με ελαφρώς διαφορετικές ποινές για τις δύο γυναίκες.

Για την πρώτη γυναίκα κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και συνολικά κάθειρξη 13 ετών, ενώ για την δεύτερη κατηγορούμενη το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων της πρωτόδικης απόφασης σε ποινή κάθειρξης 21 ετών συνολικά.

Για τους τρεις άνδρες κατηγορούμενους ισχύει ουσιαστικά η πρωτόδικη ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Να σημειωθεί ότι διαφεύγουν της σύλληψης δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται από την Ιντερπόλ και πιθανότατα βρίσκονται στη Γεωργία ή στη Λευκορωσία.

Αμέσως μετά το τέλος της δίκης και την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ν. Γκόντας μετέφερε την ικανοποίηση της οικογένειας για την καταδίκη του συνόλου των κατηγορουμένων, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα σε όλους τους πολίτες.

«Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ποιους βάζουμε στα σπίτια μας, γιατί άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν και βοηθήθηκαν από το θύμα τέλεσαν αυτήν την αποτρόπαιη πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί το παραμικρό, χωρίς να χρειαστεί ωστόσο η επέμβασή τους σε κάποιο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας.

 

papastratos300x250