Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ενημέρωση και σωστή χρήση τα ζητούμενα
Ενημέρωση και σωστή χρήση τα ζητούμενα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 17:58

mixalis grigoris9 2 18

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στη εποχή, της συνεχούς και διαρκούς ενημέρωσης, όσο μεγάλη είναι η πληροφόρηση, αντίστοιχη είναι και η παραπληροφόρηση. Τα τελευταία γεγονότα με τα δυο ανήλικα κορίτσια που βιάστηκαν από 28χρονο ο οποίος τις προσέγγισε μέσω του διαδικτύου, επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης από πλευράς των ενηλίκων γονέων και κηδεμόνων. Το συγκεκριμένο γεγονός, επαναφέρει, με τον πιο σκληρό τρόπο, την αναγκαιότητα οι γονείς να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να μιλούν ανοικτά για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Η σωστή ενημέρωση και η ποιοτική επικοινωνία με τα παιδιά είναι τα δυο μεγάλα ζητούμενα σύμφωνα με τον έναν εκ των πέντε συμβούλων κ. Γρηγόρη Μιχάλη.

Ο κ. Μιχάλης πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και την Ακαδημία Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινά υπάρχουν κοντά στα 2 δισ. διαθέσιμες ιστοσελίδες που διαβάζονται και περίπου 5 δισ. βίντεο που παρακολουθούνται.

Εκατομμύρια σελίδες δημιουργούνται καθημερινά, ενώ ανεβαίνουν εκατομμύρια βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη, χρειάζεται σωστή ενημέρωση και εξακρίβωση της πληροφορίας. Πρέπει να επαληθεύουμε την πηγή όσων διαβάζουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός και κινδυνολογία από τη πλευρά των γονέων.

Δεν χρειάζεται ούτε άγχος, ούτε φόβος. Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο χρειάζεται. Θα πρέπει με ηρεμία και υπομονή να μάθουν και οι ίδιοι περί τίνος πρόκειται και να το συζητήσουν με τα παιδιά, αλλά και με τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία. Σωστή ενημέρωση, παραγωγικός χρόνος καθώς και ορθολογική χρήση. Χρειάζεται σωστή επικοινωνία με το παιδί. Όχι απλά πως ήταν η μέρα του και η καθημερινότητά του, αλλά εποικοδομητικός διάλογος για να μάθουμε πως αισθάνεται και τι του συμβαίνει.

Δεν μιλάμε με αγνώστους στο διαδίκτυο. Ακόμα και αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να επαληθεύουμε ποιος ή ποια είναι, βλέποντας ποιους κοινούς φίλους έχουμε που να γνωρίζουμε.

Σωστά μέτρα πρόληψης, σύμφωνα και με την ηλικία του παιδιού. Τα παιδιά είναι ευάλωτα και μια απλή διαδικτυακή φιλία για αυτά μπορεί να εξελιχθεί σε υπόθεση εκφοβισμού, εκβιασμού, και απειλής όχι μόνο για το ίδιο το παιδί, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω του.

 

papastratos300x250