Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αλλάζουν όψη και εισάγονται νέες χρήσεις
Αλλάζουν όψη και εισάγονται νέες χρήσεις Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 17:51

pista skate9 2 18

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΛΙΟΝΤΟΣ

Εντυπωσιακές οι εικόνες από την πίστα skate.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής δυο αθλητικών χώρων σε δυο συνοικίες της πόλης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο. Η εικόνα των δυο αθλητικών χώρων έχει αλλάξει εντελώς και όλα δείχνουν ότι με την ολοκλήρωσή τους θα προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες άθλησης.

Τόσο ο αθλητικός χώρος στην Καλούτσιανη όσο και ο αθλητικός χώρος στην Κιάφα, αλλάζουν όψη και έρχονται να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες των συγκεκριμένων περιοχών.

Στόχος, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων, να δοθούν οι αναβαθμισμένοι χώροι για χρήση στους πολίτες καλύπτοντας τις ανάγκες εκατοντάδων μικρών και μεγάλων.

Θετική έκπληξη η νέα πίστα για skate, σύμφωνα με τον κ. Λιόντο, το ενδιαφέρον των νέων παιδιών είναι μεγάλο καθώς…ενώ ακόμη οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες παιδιά αναμένουν την ολοκλήρωση για να εγκαινιάσουν την πίστα: «Πάνω από 50 άτομα, έρχονται συχνά για να διαπιστώσουν την πορεία των εργασιών», λέει ο κ. Λιόντος φανερά ικανοποιημένος.

Η πίστα, θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και θα προσφέρει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αθληθούν προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε όσους τους παρακολουθούν.

 

Στην Καλούτσιανη…

Το  Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης, βρίσκεται επί της οδού  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων, και περιλαμβάνει :

Τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης τα οποία ήταν  σε κακή λειτουργική κατάσταση και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες το οποίο καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου στον οποίο θα  γίνουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις

Η μελέτη, που υλοποιείται,  προβλέπει μεταξύ άλλων, την  αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του Αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης με την κατασκευή δύο νέων  Εξωτερικών Γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας  νέας πίστας  skate.

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Λιόντος, προχωρούν σε αναδιαμόρφωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του Αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης με την κατασκευή δύο νέων  Εξωτερικών  Γηπέδων  καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία

μίας νέας πίστας  skate

Τι γίνεται σύμφωνα με την μελέτη

Οι εργασίες προέβλεπαν αφαίρεση των περιφράξεων και αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα και αφαίρεση του παραπήγματος από λαμαρίνες.

 

Αθλητικό κέντρο Κιάφας

Το Αθλητικό κέντρο Κιάφας, βρίσκεται επί τωνοδώνΛ.Βρανούση, Νοκ.Σκοπούλη, Κων.Τσάσου  και Σ.Δάκαρη., καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων , και περιλαμβάνει : Δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικό κτίριο με αποδυτήρια γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο.

Η μελέτη, η οποία υλοποιείται, προβλέπει μεταξύ άλλων ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και εργασίες συντήρησης του βοηθητικού κτιρίου του Αθλητικού κέντρου Κιάφας

Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν ανακατασκευή των γηπέδων αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και στρώσεων οδοστρωσίας των δύο γηπέδων.

Συνολικά, το κόστος για την κατασκευή και των δυο αθλητικών χώρων ανέρχεται σε 240.000 ευρώ.

 

Εργασίες και για τον κόμβο της Εφύρας

Στο μεταξύ, πέραν των εργασιών στα γήπεδα ο κ. Λιόντος ρωτήθηκε και για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόμβο της Εφύρας. Και εκεί, τα συνεργεία προχωρούν και ο καιρός επιτρέπει τις εργασίες. Ήδη, έχουν γίνει πολλά και οι διερχόμενοι μπορούν να έχουν μια σαφή εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί ο δρόμος.

Ο αντιδήμαρχος στάθηκε και στις δημοπρασίες των έργων – συνολικά έκανε λόγο για 14 έργα, σημειώνοντας ότι πρόθεσή τους είναι να «τρέξουν» τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη περίοδο.

 

papastratos300x250