Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Χάθηκε ένα μοναδικό, φυσικό μνημείο
Χάθηκε ένα μοναδικό, φυσικό μνημείο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 14:00

theogefyro9 2 18

ΤΟ ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ

Το Θεογέφυρο, στο Λίθινο του Δήμου Ζίτσας δεν υπάρχει πια. Αυτό το μοναδικό φυσικό μνημείο κατέρρευσε την Πέμπτη το πρωί.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας κινητοποιήθηκαν άμεσα, όμως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει πια τη φύση.

Το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος με ΦΕΚ του 1991 και αποτελούσε μοναδικό πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στο σημείο βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργος, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Παπαχρήστου, που έλκει την καταγωγή του από το Λίθινο, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ζίτσας.

Για τη μεταλλική γέφυρα δίπλα, από την πρώτη στιγμή απαγορεύθηκε η διέλευση οχημάτων, μέχρι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ζίτσας και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που αναμένεται σήμερα στην περιοχή, να εξετάσουν το σημείο και να αποφανθούν εάν υπάρχει ή όχι κίνδυνος και για τη μεταλλική γέφυρα.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και το Α.Τ. Ζίτσας, ενώ έχει ενημερώσει εγγράφως τους βουλευτές Ιωαννίνων, το υπουργείο Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη ημέρα.

 

papastratos300x250