Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Είχαν στο ενεργητικό τους 32 υποθέσεις κλοπών
Είχαν στο ενεργητικό τους 32 υποθέσεις κλοπών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 09:33

astinomia ioanninon9 2 18

Ένα πλήθος κλοπών δικύκλων και ποδηλάτων που διαπράχθηκαν το τελευταίο οκτάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων εξιχνιάστηκε και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, εμπλέκονται μεμονωμένα ή από κοινού, σε 32 υποθέσεις κλοπών.
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση των πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία 17χρονη υπήκοο Ρουμανίας, που συνελήφθη για την εμπλοκή της σε υπόθεση κλοπής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε ότι οι δράστες από κοινού με την 17χρονη, αφαίρεσαν από κατάστημα στα Ιωάννινα, κοσμήματα ενώ στη συνέχεια απέκρυψαν μέρος των κλοπιμαίων σε υπαίθριο χώρο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιούνιο, διέπραξαν τριάντα μία κλοπές δικύκλων και ποδηλάτων και συγκεκριμένα προέκυψε πως:
• διέπραξαν δέκα κλοπές ποδηλάτων και είκοσι μία κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε σε αύλειους χώρους οικιών, είτε σε δημόσια σημεία της πόλης
• στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία, είτε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες διαδικτύου είτε σε ιδιώτες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υπαίθρια κρύπτη που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και ένα κυτίο με 23 φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη με 26 φυσίγγια και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

 

papastratos300x250