Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά Έρχεται ο Μπιζάνιος δρόμος
Έρχεται ο Μπιζάνιος δρόμος Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 10:38

bizanios dromos8 2 18

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί ο Μπιζάνιος δρόμος. Ο Μπιζάνιος Δρόμος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1971 από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων προς τιμή των ηρώων που έπεσαν στην μάχη του Μπιζανίου το 1913. Ο αγώνας αναβίωσε πάλι, με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης το 2012, με στόχο να καθιερωθεί ως ο ιστορικός αγώνας της πόλης και να μη σταματήσει ποτέ ξανά.
Ο Μπιζάνιος Δρόμος είναι μια αθλητική εκδήλωση που επιβραβεύει τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά, την ευγενή άμιλλα και όχι τον ανταγωνισμό και κυρίως στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής μας μνήμης.
Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, όπως ανέφεραν οι κύριοι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά. «Να μην παραλείψω να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του Μπιζάνιου δρόμου, πρωτίστως τους συνδιοργανωτές μας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων» και επίσης την Τροχαία Ιωαννίνων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Ιωαννίνων, τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου και ιδιαίτερα τους εθελοντές μας» κατέληξε.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στον 21ο Μπιζάνιο Δρόμο λήγει την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 15.00 το απόγευμα.
Συμμετοχή μπορεί να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι: Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pkdi.gr. Αυτοπροσώπως: Στα γραφεία της Δ/νσης Νεολαίας & Άθλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών. Τα σχολεία μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά την έντυπη δήλωση με τους μαθητές που ενδιαφέρονται στη Δ/νση Νεολαίας & Άθλησης, Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α.Δ.Ι(e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή να έρθει ο γονέας να συμπληρώσει εδώ την αίτηση συμμετοχής.
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι:
Τα 11.500μ., ο «Μπιζάνιος δρόμος» για άνδρες και γυναίκες άνω των 18.
Τα 1.000μ. για μαθητές και μαθήτριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού.
Τα 1.900μ. για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και τα 2.700μ. για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

 

papastratos300x250