Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - «Καμία συζήτηση και διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή»
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - «Καμία συζήτηση και διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 18:27

sxoli texnon7 2 18

Καμία συζήτηση και διαβούλευση δεν υπήρξε με την αρμόδια Επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ηπείρου, καταγγέλλει η Σχολή Καλών Τεχνών.

Η Σχολή εκτιμά ότι η ένταξη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξή της, που μόλις πρόσφατα εξισώθηκε με τις Σχολές Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στο ITV, ο Κοσμήτορας της Καλών Τεχνών στα Γιάννενα Ξενοφών Μπήτσικας, σημείωσε ότι με εξαίρεση μία συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Καψάλη, στον οποίο κοινοποιήθηκε η γνώμη της Γ.Σ. της Σχολής, δεν υπήρξε καμία συζήτηση και διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή.

 «Με ψηφίσματα από την περίοδο των διαρροών υποστηρίξαμε τον εικαστικό χαρακτήρα και τη στρατηγική ανάπτυξης της Σχολής που έχει σήμερα δύο κατευθύνσεις, τη ζωγραφική και τη γλυπτική και προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση  άλλων τριών, των πολυμέσων, των γραφικών τεχνών και της ιστορίας της τέχνης.

Δυστυχώς, αλλάζει ο χαρακτήρας της Σχολής και εάν δεν αλλάξει η πρόταση που περιγράφεται στο πόρισμα, τότε θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξή της», σημείωσε ο κ. Μπήτσικας.

Η Σχολή αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στη μη κατάθεση της βαθμολογίας των εξετάσεων, μέχρι η Σύγκλητος και το υπουργείο διαβεβαιώσουν ότι δε θα προβούν σε ενέργειες αντίθετες με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Ο κ. Μπήτσικας ρωτήθηκε εάν ο συγκεκριμένος τρόπος αντίδρασης αποτελεί και έναν ιδιότυπο «εκβιασμό» προς τις πρυτανικές αρχές και προς την ηγεσία του υπουργείου.

«Δεν εκβιάζουμε, αλλά θέλουμε να ανοίξει ένας διάλογος για λύσεις στα συγκεκριμένα θέματα. Είναι αναγκαστικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και τα οποία αφορούν στην ουσιαστική ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Οι πληροφορίες που έχουμε επιπλέον είναι ότι το Τμήμα, εφόσον προχωρήσει η πρόταση, θα παραμείνει στην Άρτα και θα έχουμε μία Σχολή στα Γιάννενα, με δύο διαφορετικά αντικείμενα, ένα στα Γιάννενα και ένα στην Άρτα. Αυτό, θεωρούμε ότι είναι ακαδημαϊκά απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Μπήτσικας.

 

papastratos300x250