Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΧΡ. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - Στηρίξτε τους αγρότες, και τη φέτα
ΧΡ. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - Στηρίξτε τους αγρότες, και τη φέτα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:22

feta7 2 18

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Την στήριξη του αγροτικού κόσμου ζήτησε ο πρόεδρος του Αγροτικού  Συνεταιρισμού  Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. Ο κ. Μπαλτογιάννης αναφέρθηκε σε όλες τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις και έμειναν «κενό γράμμα». Ουσιαστικά, αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ αλλά και στην υψηλή φορολογία των αγροτών που σύμφωνα με τον κ. Μπαλτογιάννη, «στραγγίζουν» τον παραγωγό και πολλές φορές- όπως χαρακτηριστικά είπε, τον οδηγούν σε «φοροδιαφυγή» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλει όλο το κέρδος του στο κράτος.

Ο κ. Μπαλτογιάννης εξήγησε πως η υψηλή φορολογία αποθαρρύνει τους παραγωγούς από το να μπουν στην διαδικασία να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες και να ανοίξουν την δουλειά τους: «Οι φόροι είναι τόσοι που δεν έχει κανένα λόγο να παράγει περισσότερες ποσότητες ο κάθε παραγωγός» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στην διεπαγγελματική της φέτας ζητώντας από όλους να στηρίξουν το «εθνικό προϊόν» και να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να  προστατευτεί η φέτα. Ο κ. Μπαλτογιάννης υποστήριξε ότι θα ενημερώσει και τον περιφερειάρχη προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν σε ενέργειες προστασίας της φέτας που είναι ΠΟΠ προϊόν.

 

papastratos300x250