Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Στην ΑGROTICA βρεθηκε η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα
Στην ΑGROTICA βρεθηκε η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 11:30

agrotika7 2 18

Ο πρωτογενής τομέας προσφέρει πολλές ευκαιρίες

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στην 27η ΑGROTICA βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα προκειμένου να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για ζητήματα ευθύνης της καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις.

Ουσιαστικά εκεί χτυπά, η καρδιά των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου μιας και η έκθεση έχει διεθνής ακτινοβολία και συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μεταξύ άλλων, βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες καθιστώντας την ΑGROTICA πύλη αγροτικής καινοτομίας ενώ διεξήχθησαν και  Αγροτικά Συνέδρια, Ενημερωτικές Ημερίδες και εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις όπου παρουσιάστηκαν όλα τα καινούρια δεδομένα ενώ ενδιαφέρον παρουσίασαν και όλα όσα αφορούσαν νέες τεχνολογίες και μηχανήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Μέγα υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

Η κα. Μέγα επισκέφθηκε και περίπτερα εκθετών ανάμεσα στα οποία και της Γαλακτοκομικής Σχολής που παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Η αντιδήμαρχος μάλιστα είπε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου δεδομένου ότι η Ήπειρος είναι μια περιοχή που έχει ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, όπως είπε, είναι ανάγκη να υπάρξει ενδιαφέρον κυρίως από τους νέους ώστε να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκθεση Agrotica διοργανώνεται, από το 1985. Eίναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου και συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης. Καταλαμβάνει όλο το εκθεσιακό κέντρο, καλύπτοντας  34.500 m2 εκθεσιακό χώρο και υποδέχεται περισσότερους από 120.000 επισκέπτες  από την εσωτερική αγορά και άλλες 30 χώρες.

 

papastratos300x250