Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Αθλητικά ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Πολλά τα ερωτηματικά και οι ευθύνες για τα ντροπιαστικά επεισόδια
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Πολλά τα ερωτηματικά και οι ευθύνες για τα ντροπιαστικά επεισόδια Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 15:03

pas6 2 18

Δυστυχώς οι προβλέψεις για την απόβαση… θερμόαιμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα, επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο, με την επόμενη ημέρα να βρίσκει την ηγεσία του Υπουργείο και την ΠΑΕ εκτεθειμένη, τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα προσβεβλημένο και τους «Ζωσιμάδες» κατεστραμμένους…

Η σύσκεψη και τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης που ελήφθησαν αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Κανένας σχεδιασμός για την «υποδοχή» χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήριο, που δεν ελέγχθηκαν σε κανένα σημείο της διαδρομής και έφτασαν στους Ζωσιμάδες για να εισβάλλουν τελικά από τη θύρα 4 στη μεγάλη σκεπαστή μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται από το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν τους εκατοντάδες φίλους του ΠΑΟΚ να επιχειρούν να εισβάλλουν και σε ανύποπτη στιγμή να δίνεται εντολή αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων για να ακολουθήσει το σπάσιμο της θύρας και η μαζική εισβολή εκατοντάδων Θεσσαλονικέων στη μεγάλη κερκίδα.

Την ίδια στιγμή, επίσης άγνωστο πως, δόθηκε η εντολή και άνοιξε και η πόρτα στη θύρα 7 από την οποία εκατοντάδες υπεράριθμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέρασαν επίσης στη μεγάλη κερκίδα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του έγιναν αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από φίλους της ομάδας, πολλοί εκ των οποίων και κάτοχοι διαρκείας που εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους από τους «φιλοξενούμενους» οπαδούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επισημαίνει πως και η ίδια θα αναμένει κάποιο πόρισμα για να δει ποιος έχει την ευθύνη για ό,τι δημιουργήθηκε.

Η καταγραφή από την ΠΑΕ

Χθες το απόγευμα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με στόχο όπως αναφέρει να ενημερώσει με μία καταγραφή των γεγονότων, για να γνωρίζει και ο κόσμος τι ακριβώς έγινε.

«Όλη την εβδομάδα πριν τον αγώνα λαμβάναμε πληροφορίες για οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. τις οποίες και μεταφέραμε στους αρμόδιους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι με τη σειρά τους μας καθησύχαζαν ότι όλα θα πάνε καλά και έχουν κάνει προβλέψεις για το σχέδιο ασφαλείας.

Η ομάδα γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα, όπως άλλωστε γινόταν πάντα, ερχόμενη πάλι σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση και κατόπιν παρότρυνσης τους, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τη Θύρα 7 των φιλοξενουμένων, η οποία και έχει χωρητικότητα 940 ατόμων, μαζί με την ‘νεκρή’ ζώνη, για εκτόνωση και αποφυγή δημιουργίας κερκίδας φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. στο υπόλοιπο γήπεδο.

Από εκεί και έπειτα όλη την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα γίνει μαζική μετακίνηση οπαδών για τον αγώνα και κατόπιν συνεννοήσεων και με την ομάδα της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. προσπαθήσαμε μέσω ανακοινώσεων να καταστήσουμε σαφές ότι τα συνολικά εισιτήρια που θα δοθούν είναι 700 (επτακόσια) στον αριθμό και ότι όποιος δεν έχει εισιτήριο να μην έρθει στην πόλη γιατί δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Αντί αυτού και όσο πλησιάζαμε στο Σαββατοκύριακο οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι θα υπάρξει μαζική μετακίνηση οπαδών από όλο και περισσότερες πηγές, αλλά και μέσω διαδικτύου, πράγμα το οποίο και πάντοτε φέρναμε σε γνώση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προετοιμαστεί. Πάντοτε λαμβάναμε σαν απάντηση ότι όλα έχουν προβλεφθεί και προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν.

Την Παρασκευή πριν τον αγώνα σε αρκετές ενοχλήσεις προς την Αστυνομική Διεύθυνση για τις πληροφορίες που είχαμε για την μετακίνηση και για έκδοση πλαστών εισιτηρίων, οδήγησε την Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα στις 11 το βράδυ να ζητήσει έκτακτη συνάντηση ασφαλείας την επόμενη μέρα. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτή η έκτακτη συνάντηση παρόντων του Αστυνομικού Διευθυντή, 3 επιπλέον υπευθύνων και αντιπροσώπων της Αστυνομίας, του Προέδρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα κ.  Χριστοβασίλη, του εκπροσώπου του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. και υπ. τέλεσης αγώνα κ. Ιωάννου, του υπ. ασφαλείας της Π.Α.Ε. κ. Βρόσγο, του υπ. τμήματος εισιτηρίων κ. Πότση Ανδρέα και του γραμματέα της Π.Α.Ε. κ. Πότση Αλέκο, όπου και πάλι εκφράστηκαν ανησυχίες από μέρους μας για την μετακίνηση των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. και τα ενδεχόμενα προβλήματα, παίρνοντας για άλλη μία φορά την επιβεβαίωση ότι έχουν όλα υπολογιστεί και προβλεφθεί. Αντίστοιχα το ίδιο έγινε και σε ενοχλήσεις του υπ. ασφαλείας κ. Βρόσγου προς την Αστυνομική Διεύθυνση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία και ανέφερε επιπλέον και φαινόμενα πλαστών εισιτηρίων.

Φτάνοντας στην ημέρα του αγώνα και πλέον έχοντας γίνει μάρτυρες αυτών των φαινομένων η Π.Α.Ε. ΠΑΣ Γιάννινα όπως και την προηγούμενη μέρα αποφάσισε να μην κάνει πώληση εισιτηρίων προσπαθώντας να περιορίσουμε το φαινόμενο παρουσίας οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. και ζητούσε επιμόνως από το πρωί να τηρηθούν τα μέτρα που είχαν αποφασισθεί για να αποφευχθούν όλα αυτά.

Η αστυνομική διεύθυνση εν γνώση της περιόρισε τη φύλαξη έξω από τα εκδοτήρια με αποτέλεσμα να υπάρξει σχηματισμός πυρήνα οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. θέλοντας να πάρουν εισιτήρια και να μπουν στον αγώνα. Χωρίς να έχει γίνει πώληση εισιτηρίων στον κόσμο και με την απομάκρυνση της διμοιρίας των ΜΑΤ μετά από εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή, οι οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν με το σπάσιμο της πόρτας της θύρας 4, όπως διαπιστώνει κανείς και από τα ανάλογα video στον τύπο.

Σε ερώτηση της ΠΑΕ προς την αστυνομία λάβαμε σαν απάντηση ότι η διμοιρία έφυγε για εκτόνωση της κατάστασης και ότι το σπάσιμο της θύρας καλώς έγινε γιατί έτσι προστατεύθηκε η πόλη από τα άτομα που δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία και μπορεί να τα κρίνουν όλοι από τα δημοσιεύματα του τύπου θέλουμε να εκφράσουμε και πάλι τη λύπη μας και να δώσουμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΕΡΙΦΟΡΑ που απέτρεψαν επιπλέον επεισόδια εντός γηπέδου».

 

papastratos300x250