Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο
Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:04

dimarxeio6 2 18

Από τις αιφνίδιες αφίξεις στην καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού

Από τις αιφνίδιες αφίξεις στην καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού, έχει περάσει η Ήπειρος, που κλήθηκε από την αρχή να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου στα Γιάννενα Ροντρίγκο Ντε Λα Μπάρα, στην Ήπειρο διαμένουν 1.500 άτομα τόσο στις δομές φιλοξενίας όσο και σε διαμερίσματα.

Το κρίσιμο ζητούμενο βέβαια είναι ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού τους επόμενους μήνες και ειδικότερα από το 2019 εάν επιβεβαιωθεί η αρχική πρόβλεψη, ότι η χρηματοδότηση για τους προσφυγικούς πληθυσμούς και την διαμονή τους στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί από την Ε.Ε στο τέλος του έτους.

Αυτό αποτέλεσε και ένα από τα αντικείμενα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν στο σχήμα της αστικής μονάδας που πρόκειται να δημιουργηθεί σε τοπικό επίπεδο.

Στόχος της μονάδας αυτής να έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης ευρωπαϊκών κονδυλίων από το 2019 και έπειτα, ώστε να μη βρεθεί η τοπική κοινωνία αντιμέτωπη με καταστάσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ζητήματα στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Όπως τόνισε ο κ. Ντε Λα Μπάρα τα προβλήματα είναι υπαρκτά και προσδιορίζονται αφενός στην προσαρμογή των προσφύγων, στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και έπειτα στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας τόνισε με νόημα πως η επόμενη ημέρα διαχείρισης του προσφυγικού δεν εξαρτάται από τις τοπικές κοινωνίες αλλά από την κεντρική πολιτική διαχείριση.

«Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να κινηθούμε συντονισμένα, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

papastratos300x250