Δευτέρα, 19/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Περιμένουν το «τσίκνισμα» οι κρεοπώλες
Περιμένουν το «τσίκνισμα» οι κρεοπώλες Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:39

kreopoles6 2 18

Εφοδιασμένα τα καταστήματα, που αναμένουν αύξηση της κίνησης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα. Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Γρήγορης Κονταξής, αναφέρθηκε στην κίνηση που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες μέρες και να κορυφωθεί την Τσικνοπέμπτη. Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν πολλά είδη κρέατος ενώ μεγαλύτερη προτίμηση δίνουν στα λουκάνικα, τις πανσέτες, τα παϊδάκια αλλά και τις μπριζόλες, τα σουβλάκια και ό,τι άλλο μπαίνει στην σχάρα.

«Τα καταστήματα είναι εφοδιασμένα με κρέατα και αναμένουμε τους καταναλωτές που παρά τις όποιες δυσκολίες, εκείνη την ημέρα προσέρχονται στα καταστήματα και προμηθεύονται κρέας για την τήρηση του εθίμου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κονταξής.

Ο κ. Κονταξής ερωτηθείς για τα κρέατα και την προέλευσή τους, υπεραμύνθηκε των ελληνικών, λέγοντας ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι κρεοπώλες επιλέγουν ελληνικά κρέατα στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή και τον κτηνοτρόφο.

Σε ερώτηση για τα κρέατα σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, ο κ. Κονταξής ξεκαθάρισε ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέγει ο ίδιος από πού θα αγοράσει το κρέας αρκεί όμως να υπάρχει εμπιστοσύνη: «Ο κάθε καταναλωτής θα επιλέξει εκείνος από πού θα αγοράσει. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πελάτη, στα δικά μας καταστήματα γνωρίζουμε όλους με το μικρό τους όνομα και η σχέση εμπιστοσύνης έχει χτιστεί από χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Προσπάθειες για την σχολή

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον έχουν οι ενέργειες που κάνουν προκειμένου να λειτουργήσει και στην περιοχή μας, όπως στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, σχετική σχολή από την οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει την τέχνη του κρέατος. Ο κ. Κονταξής, υποστήριξε ότι από πλευράς τους κάνουν ενέργειες προκειμένου να συσταθεί και να λειτουργήσει και στην περιοχή μας μια τέτοια σχολή: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στις σχολές αυτές υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής. Πολλοί επιλέγουν αυτή την κατεύθυνση καθώς εάν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να κερδίσει ένα καλό μεροκάματο. Προϋπόθεση η αγάπη για αυτό που κάνουμε», κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250