Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ - Απόφαση του ΚΑΣ η αξιοποίηση του Ξενία
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ - Απόφαση του ΚΑΣ η αξιοποίηση του Ξενία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 11:02

ksenia6 2 18

Χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων για την υποβολή πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε το Ξενία να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος αναψυχής και πολιτισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, που από την αρχή διαφωνούσε με την προοπτική λειτουργίας ως ξενοδοχείου.

«Είναι ένας χώρος μέσα στην καρδιά της πόλης και η αξιοποίησή του θα αποτελέσει αφορμή ώστε το κάστρο να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους τους πολίτες. Η όποια αξιοποίησή του, όμως, θα πρέπει να συνάδει με το συμφέρον των πολιτών και να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου, στον οποίο βρίσκεται και το συγκεκριμένο κτίσμα», σημειώνει ενώ στρέφει τα «βέλη» του στη ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας, η οποία κατήγγειλε πολιτικές μεθοδεύσεις και επιλεκτική μεταχείριση κρατικών υπαλλήλων.

«Στηλιτεύουμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους τοπικούς εκπροσώπους της, που με αυτές τις πολιτικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την ουσιαστικά πάνδημη απαίτηση των Αρτινών συμπολιτών μας, σε τεχνητό αδιέξοδο και εξανάγκασαν το Δήμο Αρταίων να υποκύψει στο «δίλημμα», πολιτιστικό κέντρο ή τίποτα» ανέφερε η τοπική ΝΟΔΕ με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Η απόφαση για τον τρόπο χρήσης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου έχει παρθεί από το ανεξάρτητο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού και ήταν σαφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τις αποφάσεις του ΚΑΣ. Θα πρέπει να ενημερώσουμε τη ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας ότι δεν αρμόζουν στη λογική της Αριστεράς και στην πολιτική μας κουλτούρα οι παρεμβάσεις στις όποιες αποφάσεις. Προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά ο ελληνικός λαός μας επέλεξε για να φέρουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Εμείς αυτές τις αρχές πρεσβεύουμε, με αυτές θα πορευτούμε μέχρι τέλους» καταλήγει.  

 

papastratos300x250