Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ - «Το συλλαλητήριο έστειλε ισχυρό μήνυμα εθνικής ευαισθησίας»
Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ - «Το συλλαλητήριο έστειλε ισχυρό μήνυμα εθνικής ευαισθησίας» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 09:05

silalitirio6 2 18

Ημέρα απολογισμού και σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα ήταν η χθεσινή, στον απόηχο του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, σχετικά με το Σκοπιανό. Οι διαφωνίες σχετικά με το πόσοι έδωσαν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, καλά κρατούν, με την κυβέρνηση να επιμένει στη στρατηγική της στο θέμα των Σκοπίων και την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική.

Την εκτίμηση ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής ευαισθησίας εντός και εκτός Ελλάδας, πρωτίστως για την κυβέρνηση και στη συνέχεια για όλους τους εμπλεκόμενους, εξέφρασε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κ. Τασούλας, που έδωσε το «παρών» την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Οι πιθανότητες ωστόσο να βρεθεί λύση στο ζήτημα των Σκοπίων σύμφωνα με τον κ. Τασούλα μετά και τα συλλαλητήρια κυρίως όμως εξαιτίας της αδιαλλαξίας των Σκοπιανών δεν είναι πολλές.

«Το χθεσινό συλλαλητήριο δεν είχε κομματικό χρώμα και ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να το εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά. Είναι προφανές, όμως, ότι οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας, δεν εξέφρασαν μόνον την εθνική τους υπερηφάνεια, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Διαδήλωσαν την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Με απλά λόγια η χθεσινή παρουσία των χιλιάδων Ελλήνων στο Σύνταγμα επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν εμπιστεύονται πλέον τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα», τόνισε αρχικά για να προσθέσει ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής «έσπασε ένα ιδιότυπο εμπάργκο μαζικών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων τα τελευταία χρόνια και μάλιστα όχι για μισθούς και συντάξεις αλλά για ένα ζήτημα εθνικής πολιτικής».

Τέλος υπογράμμισε πως η παρουσία τόσου κόσμου στο συλλαλητήριο δεν είναι άσχετη και με τη γενικότερη υποβάθμιση των πάντων στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία κ.λπ, απόδειξη άλλωστε αυτού είναι το ότι το σημείο της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη που χειροκροτήθηκε περισσότερο είναι εκείνο που είπε ότι «η σημερινή Κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα»!

 

papastratos300x250