Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΘΕΟΛΟΓΟΙ-«Αφορίζουν» τον Γαβρόγλου για την «αποορθοδοξοποίηση» των μαθητών
ΘΕΟΛΟΓΟΙ-«Αφορίζουν» τον Γαβρόγλου για την «αποορθοδοξοποίηση» των μαθητών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 09:41

theologoi2 2 18

Σκληρή κριτική ασκούν στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οι θεολόγοι κατηγορώντας τον ότι απόορθοδοξοποιεί τους μαθητές! Αφορμή στάθηκε το έγγραφο προς τους διευθυντές των σχολείων με το οποία ζητείται να μάθει τον αριθμό των βιβλίων – φακέλων του μαθήματος των θρησκευτικών που έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι γονείς μαθητών.

Ο σχολικός σύμβουλος θεολόγων στην Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα Τριαντάφυλλος Σιούλης σε δηλώσεις του πήρε αποστάσεις από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, σημειώνοντας, ότι υπάρχει η ευελιξία στα προγράμματα σπουδών, ώστε με την αξιοποίηση του υλικού επεξεργασίας του φακέλου, να γίνεται η κατάλληλη προσέγγιση από τον εκπαιδευτικό είτε τον δάσκαλο στο δημοτικό είτε τον θεολόγο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψιν και τη σύνθεση της τάξης.

Πρόκειται άλλωστε για μία διαδικασία που εξελίσσεται στη βάση ενός διαλόγου, που συνεχίζεται με το υπ. Παιδείας.

Αναφορικά με τις επιστροφές φακέλων του μαθήματος των θρησκευτικών από γονείς, αυτές τουλάχιστον στην περιοχή αρμοδιότητας του κ. Σιούλη ήταν μεμονωμένες και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις εύλογες σε μεγάλο βαθμό απορίες των γονέων.

«Οι οδηγίες άλλωστε, αλλά και το σχετικό ΦΕΚ αναφέρουν, ότι είναι στην ευχέρεια του θεολόγου με βάση τη σύνθεση της τάξης να αξιοποιούν το υλικό που έχουν στα χέρια τους. Εκτιμώ, ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται σχετική ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στους γονείς που ανησυχούν ή εκφράζουν την αγωνία τους. Δε γίνεται άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, να ικανοποιούνται όπως και έπρεπε, αιτήματα εξαίρεσης αλλόθρησκων, αλλόδοξων ή άθεων και να μην αντιμετωπίζουμε με κατανόηση την αγωνία και την ανησυχία των γονέων για το περιεχόμενο του μαθήματος. Ο προσανατολισμός του φακέλου αφήνει κάποιες υποψίες για αυτό που επισημαίνει η Ένωση Θεολόγων. Αν δεν το προσέξουμε με τις επιλογές μας που μας δίνουν οι οδηγίες στους φακέλους, υπάρχει ο κίνδυνος αυτός που επισημαίνει η Ένωση Θεολόγων», ανέφερε ο κ. Σιούλης.

 

papastratos300x250