Κυριακή, 27/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Διαβατήριο» οι φυσικές ομορφιές της Ηπείρου
«Διαβατήριο» οι φυσικές ομορφιές της Ηπείρου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 12:11

ipeiros1 2 18

Οι προκρατήσεις της καλοκαιρινής περιόδου, είναι οι μεγαλύτερες από κάθε άλλη αντίστοιχη περίοδο

Πριν καλά - καλά κάνουμε ταμείο για την τουριστική χρονιά του 2017, οι προκρατήσεις του 2018 μέχρι στιγμής αποτυπώνουν σημαντική αύξηση, στοιχείο που θέλει τον τουρισμό και το επόμενο καλοκαίρι να κάνει κι άλλο άλμα, καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση το γεγονός πως η επισκεψιμότητα στην Ήπειρο τα δύο τελευταία χρόνια καταγράφεται  σε διπλάσιο ποσοστό από τον πανελλαδικό μέσο όρο της αύξησης.

«Το μεγαλύτερο διαβατήριο είναι ο ίδιος ο προορισμός και οι φυσικές ομορφιές της Ηπείρου. Όμως δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την συστηματική προσπάθεια για την προβολή που γίνεται από την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς, όπως και την προσπάθεια των επαγγελματιών του κλάδου να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη Ρωσία

Ο κ. Ιωάννου, αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στην Ρωσία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκλήθηκε για τη βάση της θρησκευτικής και προσκυνηματικής λατρείας των βυζαντινών μνημείων και ειδικότερα του Όσιου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα.

Στα αξιοσημείωτα της διήμερης επίσκεψης το γεγονός όπως επισημάνθηκε, ότι ο τουρισμός από τη Ρωσία είναι σε μεγάλο ποσοστό «κατευθυνόμενος» με τις κατά τόπους Περιφέρειες να υποδεικνύουν στους Ρώσους τουρίστες τις χώρες που «πρέπει» να επισκεφθούν.

«Μιλάμε για μία τεράστια αγορά, με οφέλη όμως που μπορούν να προκύψουν από το 2019. Υπάρχει ωστόσο το ενδιαφέρον και η δυνατότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών όπως είναι οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση, αλλά και εργαζόμενοι εργοστασίων που μπορούν να έρθουν στην περιοχή σε περιόδους που δεν είναι αιχμής», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

 

papastratos300x250