Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» - Καμία συμφωνία για διαχείριση των ζωικών αποβλήτων
ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» - Καμία συμφωνία για διαχείριση των ζωικών αποβλήτων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 13:37

apsi pindos30 1 18

Διαψεύδει τον ισχυρισμό των μελετητών ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων, ο πρόεδρος της ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου, επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστήριξε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο κ. Δημητρίου σε δηλώσεις του, κατά την κοπή της πίτας, τόνισε χαρακτηριστικά πως κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον Συνεταιρισμό σε κάτι που τον αφορά όχι όμως στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις συγκεκριμένες μονάδες. Πρόσθεσε όμως πως ο Συνεταιρισμός ενδιαφέρεται για να αναπτύξει δική του μονάδα παραγωγής βιοαερίου.

«Είναι γεγονός, ότι μας έχουν εμπλέξει σε αυτήν την υπόθεση. Δεν έχουμε καμία συμμετοχή ούτε στη μετοχική σύνθεση των εταιρειών, ούτε και δώσαμε τη γραπτή συγκατάθεση σε κανέναν για να την επικαλείται. Το βιοαέριο μας ενδιαφέρει και το ζήτημα το εξετάζουμε για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Ήδη λειτουργούμε το εργοστάσιο επεξεργασίας λιπασμάτων και ήδη έχουμε υποβάλλει φάκελο για το διπλασιασμό της δυναμικότητας του. Βρισκόμαστε επίσης σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για το βιοαέριο και την απορρόφηση των ζωικών αποβλήτων του Συνεταιρισμού», σημείωσε ο κ. Δημητρίου, επιμένοντας, ότι δεν υπήρξαν ούτε συναντήσεις, ούτε συνομιλίες στελεχών του Συνεταιρισμού με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Στη Βουλή το θέμα

Στο μεταξύ, το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας πέντε μονάδων βιοαερίου στο Δήμο Ζίτσας, φέρνει στη Βουλή, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας., μετά τις αντιδράσεις.

Σε Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, σημειώνει ότι «Τόσο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζίτσας, όσο και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησαν με εμπεριστατωμένο τρόπο αρνητικά για το περιεχόμενο της ανωτέρω ΜΠΕ για σειρά σοβαρότατων λόγων προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Επιπλέον οι Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Γαρδικίου και Ζωοδόχου είναι αντίθετες στην εν λόγω επένδυση, όπως αντίθετη στην ίδια επένδυση είναι και η ‘Ένωση Βιομηχάνων-Βιοτεχνών και Επαγγελματιών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων’ που την χαρακτηρίζει ‘περιβαλλοντική βόμβα’ για την ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Τασούλας ερωτά τους δύο Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν προκειμένου να ληφθεί αποφασιστικά υπόψιν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας η αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Ζίτσας για την εν λόγω άκρως επιβαρυντική για το περιβάλλον επένδυση και να αποτραπεί η έγκρισή της.

 

papastratos300x250