Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ασφαλής διακομιδή νεογνών, μέσω υπερσύγχρονης μονάδας
Ασφαλής διακομιδή νεογνών, μέσω υπερσύγχρονης μονάδας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 12:50

asfalis diakomidi26 1 18

Η πρώτη στην περιοχή που διαθέτει αυτόνομη θερμοκοιτίδα

Σημαντικά προβλήματα που εμφανίζει το δίκτυο άμεσης παροχής βοήθειας στη χώρα μας, καλύπτει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας Νοσοκομεία αλλά και το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο μιας ακόμη σημαντικής πρωτοβουλίας, δώρισε στο ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, μια υπερσύγχρονη μονάδα για την διακομιδή νεογνών.

Η μονάδα διαθέτει ενσωματωμένη θερμοκοιτίδα και φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη ασφάλεια νεογνών κατά την διακομιδή τους.

Η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ και ο διευθυντής Β. Παπαδιώτης παρουσίασαν χθες στα τοπικά Μέσα την νέα Κινητή Μονάδα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του.

«Είναι μία μονάδα που δεν είχαμε στην περιοχή και κυρίως την οποία είχαμε τεράστια ανάγκη για να καλύψουμε το εύρος των περιστατικών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής στα νοσοκομεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μονάδα στην περιοχή που διαθέτει αυτόνομη θερμοκοιτίδα με αναπνευστήρα νεογνών, μόνιτορ και όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των διακομιδών», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, με 20 χρόνια εμπειρίας στο ΕΚΑΒ ήταν στο πλήρωμα που παρέλαβε το όχημα και που εκπαιδεύτηκε στη χρήση του.

«Έχοντας εργαστεί 20 χρόνια στις παλιές μονάδες του ΕΚΑΒ, είμαι πολύ χαρούμενος που η υπηρεσία μας διαθέτει πλέον ένα ασθενοφόρο που παρομοιάζεται με μία ΜΕΘ που κινείται στο δρόμο. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς και τους γιατρούς στην προσπάθειά μας να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ όπως τους προσδιόρισε ο κ. Παπαδιώτης αναφέρονται στην λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο του Ακτίου του καλοκαίρι, αλλά και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών στα Γιάννενα.

Προς το παρόν πάντως υλοποιείται η δέσμευση της διοίκησης για την εγκατάσταση του νέου συστήματος επικοινωνίας TETRA που θα έχει ως συνέπεια τη λειτουργία ενός ενιαίου κέντρου για το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

«Είναι ένας στόχος ποιοτικής αναβάθμισης που θα επιτευχθεί μέσω της ασύρματης επικοινωνίας, που θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα ασθενοφόρα, πόσο κοντά είναι σε κάθε περιστατικό και πόσο γρήγορα μπορούν να φτάσουν», κατέληξε ο κ. Παπαδιώτης.

 

papastratos300x250