Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Ανοίγει ο φάκελος της συνταγματικής αναθεώρησης
Ανοίγει ο φάκελος της συνταγματικής αναθεώρησης Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 15:15

theorisi20 1 18

Τη Δευτέρα η εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού, με ομιλητή το Ν. Αλιβιζάτο

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει το έναυσμα για δημιουργικό διάλογο, διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στα Γιάννενα, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού.

Θέμα αυτή τη φορά, η συνταγματική αναθεώρηση, μέσα από την ιστορική διαδρομή και αναφορά μεταρρυθμίσεων και αναθεωρήσεων που έχουν γίνει, αλλά και ενόψει της συζήτησης που έχει ήδη ανοίξει για το μέλλον.

Από τον Ιανουάριο του 1822, με την ψήφιση του πρώτου ελληνικού Συντάγματος από την Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, έως το 2016 που ξανάνοιξε η συζήτηση γύρω από αυτό, έχουν γίνει ουκ ολίγες αντίστοιχες αναθεωρήσεις.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ομιλία και η Διδάκτωρ Ιστορίας του ΑΠΘ Μαριάννα Χριστοπούλου, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις και αναθεωρήσεις του παρελθόντος στη χώρα.

Πρόσκληση συμμετοχής σε μία ακόμη εκδήλωση του Ομίλου απηύθυνε ο πρόεδρος ΒενετσάνοςΜαυρέας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μ. Ελισάφ χαρακτήρισε ενδιαφέρον το θέμα της εκδήλωσης αφού οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και αναθεωρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του Συντάγματος, πολλές φορές όμως υποκρύπτουν και πολιτικές σκοπιμότητες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μεταξύ για το εάν τα μέλη του Ομίλου κινούνται προς μία συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση ή εάν ο Όμιλος βαδίζει κοντά σε πολιτικές ή κομματικές επιδιώξεις ο κ. Ελισάφ σημείωσε με νόημα πως ο κ. Αλιβιζάτος όπως και οι προηγούμενοι προσκεκλημένοι δεν έρχονται με τις κομματικές ή πολιτικές τους ταυτότητες αλλά με τις επαγγελματικές τους ιδιότητες.

«Από την αρχή επιλέξαμε να κρατήσουμε τον Όμιλο μακριά από μικροπολιτικές, μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μέλη του δεν μπορούν να συμμετέχουν όπου θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο στον Όμιλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής.

 

papastratos300x250