Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του
ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 09:05

agios georgios17 1 18

Με τη δέηση που εψάλη στο εικονοστάσιο δίπλα στην κεντρική Πύλη του Κάστρου στην οδό Καραμανλή, ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Πολιούχου των Ιωαννίνων. Αργά το απόγευμα η ιερή εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε από τον Οίκο του, στο εικονοστάσιο της κεντρικής Πύλης, όπου έφτασε με μία άμαξα, για να την παραλάβει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Ακολούθησε η δέηση και η προσκύνηση τις ιεράς εικόνας από το πλήθος των πιστών, που συγκεντρώθηκε για να μεταφερθεί η εικόνα  στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στην πλ. Πάργης.

Σήμερα Τετάρτη, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, στις 7:30 π.μ., στο Ναό της Πλατείας Πάργης θα γίνει ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Όρθρος και Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν επίσης στο Σεπτό Οίκο του Αγίου, όπως και στο Μητροπολιτικό Ναό. Η λιτάνευση των ιερών Λειψάνων του Νεομάρτυρος θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ., ενώ στις 5 μ.μ. στο Σεπτό Οίκο του Αγίου θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και στο Μητροπολιτικό Ναό στις 6.00 Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 7:30 π.μ. και στις 5 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Τα λείψανα του Αγίου θα επιστρέψουν στον Ναό του Πολιούχου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

 

papastratos300x250