Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αρχές Φεβρουαρίου η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου
Αρχές Φεβρουαρίου η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:38

arxes febr16 1 18

Σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων του προσφυγικού

Ο καλύτερος συντονισμός στο προσφυγικό ήταν το κυρίαρχο θέμα της ευρείας σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα, το πρωί, στο αρχοντικό Πυρσινέλλα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και του ελληνικού Στρατού καθώς και εκπρόσωποι από τουλάχιστον δέκα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε διάφορες προσφυγικές δομές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει δημόσια παρουσίαση της στρατηγικής του Δήμου για το προσφυγικό. Οι συσκέψεις αυτές αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην διεξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Καθορισμός του πλαισίου δράσης από όλους

Η σύσκεψη εργασίας, έγινε προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο αλλά και να αποσαφηνιστεί ο ρόλος και το έργο όλων των φορέων. Άλλωστε το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο θέμα που χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που αναμένεται να επαναληφθεί και τον επόμενο μήνα, εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά θέματα και αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα αφού κάθε εκπρόσωπος ενημερώθηκε ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε και για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τους πόρους….

Ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, υποστήριξε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να υπάρχει καλός συντονισμός και φυσικά συνεχής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και σχεδίων για ότι αφορά τους πρόσφυγες που είτε ζουν εδώ καιρό είτε ήρθαν με τις τελευταίες αφίξεις στις προσφυγικές δομές.  Ο κ. Κολόκας προσπαθεί να οργανώσει όσο γίνεται καλύτερα όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του προσφυγικού.

«Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει δημόσια η παρουσίαση του σχεδίου της δημοτική αρχής για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες αρμοδιότητες περάσουν στους δήμους θα πρέπει να συνοδεύονται από τους ανάλογους χρηματικούς πόρους.

Τυπώνεται και «βαλιτσάκι» ενηλίκων

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο Στάθης Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος που αφορούν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, εφήβους αλλά και ενήλικες. Το Πανεπιστήμιο έχει εμπειρία καθώς ανάλογα προγράμματα έκανε και την περσινή χρονιά ενώ παράλληλα εξέδωσε το «Βαλιτσάκι».

Το «Βαλιτσάκι» που τυπώθηκε και διανεμήθηκε δωρεάν είναι ένα βιβλίο που βοηθά τους πρόσφυγες να μάθουν ελληνικά.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να τυπωθεί και ένα νέο βιβλίο που θα αναφέρεται σε ενήλικες ενώ θα λειτουργήσει και σχετική ιστοσελίδα.

«Το Πανεπιστήμιο καλύπτει τα κενά εκπαίδευσης», είπε ο κ. Παπαευσταθίου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα τόσο για το πρόγραμμα όσο και για την έκδοση των βιβλίων προέρχονται από την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250