Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις για τα διόδια
Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις για τα διόδια Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:55

diodia autokinitoΕπί ποδός ο Δήμος Ζαγορίου, για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος ελεύθερης διέλευσης

Δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας στο σταθμό «Παμβώτιδας», ετοιμάζει ο Δήμος Ζαγορίου, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του για ελεύθερη διέλευση των μονίμων κατοίκων των Δ.Ε. του Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «η μη ικανοποίηση, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, του δίκαιου αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου για ελεύθερη διέλευση των μονίμων κατοίκων των Δ.Ε. του Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας, είναι πιθανό να οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως έχει άλλωστε αποφασίσει το Σώμα και ήδη προετοιμάζεται μια τέτοια κίνηση».

Στις 23 Ιανουαρίου, η εκδήλωση ενημέρωσης για τα πετρέλαια

Στην συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο των υδρογονανθράκων, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο των Άνω Πεδινών με τη συμμετοχή πολλών εισηγητών, αρμοδίων επί του θέματος.

Άλλα θέματα

Επίσης, έγινε γνωστό ότι άρχισαν οι διαδικασίες για το Κτηματολόγιο στο Ζαγόρι, για λογαριασμό του ΕΚΧΑ, από εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και θα ζητηθούν  στοιχεία για τα ακίνητα τόσο των ιδιωτών, όσο και του Δήμου σε επίπεδο των προ «Καποδίστρια» Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Οργανισμός Καταπολέμησης της Απάτης στην Ε.Ε, (OLAF), διενεργεί έρευνα, έχοντας ήδη ζητήσει τα πρώτα στοιχεία από το Δήμο Ζαγορίου, για το έργο «Πάρκα χωρίς σύνορα» του InterregΕλλάδα-Ιταλία 2007-2013, έργο που ελέγχεται.

Ο κ. Σπύρου μετέφερε την θετική  εξέλιξη, ως προς το πρόβλημα που είχε προκύψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφάνιζαν ότι το Ζαγόρι… βρίσκεται στην Αλβανία, στην περιοχή Αργυροκάστρου.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου έφεραν αποτέλεσμα και πλέον δεν υπάρχει αυτή η  διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανασυγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, την προεδρία των οποίων ανέλαβε η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Ράπτη.

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το 2018

Πριν από αυτή τη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε ειδική, όπου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2018. Ανέρχεται στο ποσό των 5.664.047,42 ευρώ και όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος εισηγήθηκε την ψήφισή του, «δείχνει την πραγματική εικόνα του Δήμου», αφού ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. στο ΥΠΕΣ.

Στον προϋπολογισμό, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνονται τα σταθερά, αλλά μειωμένα τα τελευταία χρόνια, έσοδα από τους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια, από ανταποδοτικά τέλη και άλλα έσοδα, ενώ οι δαπάνες εκτός των λειτουργικών και άλλων, αφορούν σειρά έργων και παρεμβάσεων του Δήμου σε όλους τους τομείς δράσης του. Από πλευράς συμβούλων της αντιπολίτευσης κατατέθηκαν παρατηρήσεις και ενστάσεις.

 

papastratos300x250