Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Δεν μεταφέρεται στην Κέρκυρα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής
ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Δεν μεταφέρεται στην Κέρκυρα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 10:31

kerkyra12 1 18

Δεν μεταφέρεται από την Άρτα στην Κέρκυρα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό. Ειδικότερα, ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο πόρισμά της, η επταμελής επιτροπή που όρισε το Υπουργείο, πρότεινε την ενσωμάτωση του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Άρτα, στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του, διαψεύδει αυτή την εξέλιξη και κάνει λόγο για «άλλη μια προσπάθεια κατασκευής ψευδών ειδήσεων».

Κλειστά τα σχολεία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Στο μεταξύ, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, ενώ καταργούνται και οι εκδηλώσεις που προέβλεπε το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή η ημέρα των Τριών Ιεραχών μετρέπεται σε αργία, δηλαδή θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Επίσης με την ίδια τροπολογία καταργείται η διάταξη που προέβλεπε εορταστικές εκδηλώσεις στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών και ότι  περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

 

papastratos300x250