Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ρευματοκλοπές
Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ρευματοκλοπές Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 11:15

revmatoklopes11 1 18

Εντοπίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα και οι έλεγχοι είναι αυξημένοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

«Οι ρευματοκλοπές εντοπίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα και οι έλεγχοι είναι αυξημένοι», με αυτό το σχόλιο, ο Βασίλης Γούκος καλεί τους πολίτες να μην προβαίνουν σε παράνομες πράξεις οι οποίες μάλιστα διώκονται και έχουν αυτόφορη διαδικασία!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά έχουμε σε όλη την Ελλάδα, 11.528 ρευματοκλοπές που εντοπίσθηκαν το 2016, αριθμός  τετραπλάσιος σε σχέση με το 2011 που ήταν 3.226, ενώ από τις αρχές έως και τον Οκτώβριο 2017, το σύνολο των μηνύσεων που υπέβαλε η Εταιρία για υποθέσεις εντοπισμένων ρευματοκλοπών δεκαπλασιάστηκε και διαμορφώθηκε σε 2.971 έναντι 324 το 2015.

Τα στοιχεία δίνει ο Διαχειριστής  Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργεις (ΔΕΔΔΗΕ), υπογραμμίζοντας ότι έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει την έξαρση των ρευματοκλοπών στην παρατεταμένη οικονομική κρίση και στην ανεπάρκεια, μέχρι πρότινος του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος. Με βάση τα επίσημα στοιχεία το κόστος της κλαπείσας ενέργειας, υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσανατολίζεται από το 2019 στην εφαρμογή κινήτρων για ένταση των ελέγχων για τις ρευματοκλοπές, συνδέοντας τα έσοδα του Διαχειριστή με τις επιδόσεις στον περιορισμό του φαινομένου.

Ο κ. Γούκος αναφερόμενος στις ρευματοκλοπές ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι παραβάτες καθώς όπως είπε το ίδιο το σύστημα εντοπίζει τις μεγάλες αυξομειώσεις κατανάλωσης ρεύματος και έτσι δίνει σήμα για την διενέργεια ελέγχου στον πάροχο.

 

papastratos300x250