Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αναβαθμίζονται δύο σημαντικοί κοινόχρηστοι χώροι της Άρτας
Αναβαθμίζονται δύο σημαντικοί κοινόχρηστοι χώροι της Άρτας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 12:27

xoroi artas10 1 18

Υπεβλήθησαν στο Πράσινο Ταμείο τα έργα ανάπλασης των πλατειών Αγίας Θεοδώρας και Ροδαυγής, προϋπολογισμού 721.800€

Στην υποβολή δύο προτάσεων στο Πράσινο Ταμείο για αναπλάσεις πλατειών στην Αγία Θεοδώρα και στην Ροδαυγή προέβη ο Δήμος Αρταίων. Τα εν λόγω έργα πρόκειται να αναβαθμίσουν δύο σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια την επισκεψιμότητα, την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία των ναών που εντοπίζονται επί των περιοχών παρέμβασης, καθώς και την εγγύτητα με οικονομική δραστηριότητα. Τα έργα έχουν προϋπολογισμό 721.800€.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

Αγία Θεοδώρα

- Επίστρωση με κυβόλιθους των τσιμεντοστρωμένων οδών που οδηγούν στην πλατεία

- Αντικατάσταση της υφιστάμενης πλακόστρωσης της πλατείας με κυβόλιθους και άλλα υλικά

- Αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων

- Αύξηση φύτευσης και δενδροφυτεύσεων

- Κατασκευή σταθερών ζαρντινιερών και καθισμάτων από εμφανή σκυροδέματα.

Ροδαυγή

- Διαμόρφωση, χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης οχημάτων

- Διαμόρφωση χώρου με όργανα παιδικής χαράς

- Αποκατάσταση και συντήρηση γηπέδου μπάσκετ

- Διαμόρφωση χώρου με πλακοστρώσεις, επενδύσεις τοίχων, παρτέρια, παγκάκια κτλ

- Αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας

- Βελτίωση κοινόχρηστου χώρου για την πρόσβαση.

Γνωριμία με τα αρχοντικά

Στο μεταξύ, περιήγηση – γνωριμία με τα αρχοντικά της Άρτας για τα παιδιά των σχολείων της Άρτας ξεκινά ο Δήμος Αρταίων. Οι πρώτες περιηγήσεις θα γίνουν αύριο Πέμπτη (ώρες 10.00 π.μ. και 12.00), και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου (ώρα 10.00 π.μ.). Παράλληλα, την ίδια ημέρα και ώρα 12:00 θα υπάρξει περιήγηση και γνωριμία και για ενήλικες που ενδιαφέρονται να δουν από κοντά αρχοντικά που κοσμούν την πόλη. Υπάρχει δυνατότητα για συμμετοχή έως 20 άτομα ανά περιήγηση.

Η διαδρομή θα είναι: Δημοτική Πινακοθήκη – Γαρουφάλλειος Στέγη –Αρχοντικό Τρουβά – Ιστορικό δημαρχείο Άρτας – Αρχοντικό Ζάγκλη – Αρχοντικό Τόδουλου- Αρχοντικό Άλκη Μιχάλη- Αρχοντικό Μάτσου- Αρχοντικό Τρομπούκη. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα σχολεία αρμοδιότητάς σας σχετικά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι 10/01/2018 και ώρα 15:00. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους στα αρχοντικά της πόλης.

 

Χριστουγεννιάτικος προορισμός

Με την επισκεψιμότητα να είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Παραμυθένια Πόλη Χριστουγέννων Άρτας, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων με την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ.

Για περισσότερο από 15 ημέρες, χιλιάδες Αρτινοί, αλλά και επισκέπτες από Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν στην Παραμυθένια Πόλη, στην πλατεία Σκουφά και έζησαν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Έκαναν βόλτα με το τρενάκι, έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο και περιηγήθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, ενώ συμμετείχαν στις δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

«Η Παραμυθένια Πόλη ανέδειξε την Άρτα σαν ένα Χριστουγεννιάτικο προορισμό. Κάθε χρόνο κάνουμε συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα, συνδυάζοντας την εκδήλωση αυτή με τη γενικότερη προβολή της πόλης μας, κάτι που φάνηκε και στην πληρότητα στα καταλύματα τις ημέρες των εορτών, όπου άγγιξε το 100%. Παράλληλα, φέτος για πρώτη χρονιά μεταφέραμε την εκδήλωση από το Κάστρο στο κέντρο της Άρτας, στην πλατεία Σκουφά, θέλοντας να τονώσουμε ακόμη περισσότερο την αγορά της πόλης και προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μια νότα χαράς και ξεγνοιασιάς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης: τους συνδιοργανωτές, δηλαδή το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας, τους συλλόγους και τους φορείς που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις, τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Δήμου Αρταίων και της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και βέβαια όλους τους συμπολίτες μας που πέρασαν τις πύλες της Παραμυθένιας Πόλης. Ραντεβού ξανά του χρόνου!».

 

papastratos300x250